Type (Pokémon)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne tabellen viser styrker og svakheter ved samhandlinger mellom forskjellige og like typer i videospillserien.

Type (タイプ type) eller Pokémon-type er en klassifisering av pokémoner og angrepene deres i den japanske mediafranchisen Pokémon, og er spesielt sett i videospillserien og andre spill. Typen til en pokémon viser hva den er sterk mot og hva den er svak mot, i likhet met stein, saks, papir, dog med flere enn tre valg og variabler.

Mengden forskjellige typer varierer fra spill til spill. I hovedvideospillene i serien er typene fra tidligere videospill tilgjengelige, og noen ganger er nye lagt til. Hver pokémon i videospillene har fra én til to typer de hører til. Fra generasjon VI (6) er det 18 typer: Normal, Fire, Fighting, Water, Flying, Grass, Poison, Electric, Ground, Psychic, Rock, Ice, Bug, Dragon, Ghost, Dark, Steel og Fairy. Mesteparten av disse var introdusert gjennom generasjon I, men Dark og Steel var introdusert i generasjon II og Fairy-typen var introdusert i generasjon VI. I løpet av generasjon I var typer av og til referert til som elementer.[1]

I kortspillet (Pokémon TCG) er utvalget typer mindre, og mangler disse typene fra videospillserien: «flying», «poison», «ground», «rock», «ice», «bug» og «ghost». Pokémoner som tilhører disse typene i videospillene, er generelt lagt til andre typer i kortspillet. Flere «ghost»-pokémoner er for eksempel lagt til i «psychic»-kategorien, og flere «bug»-pokémon er lagt til «grass».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Type - Bulbapedia, the community-driven Pokémon encyclopedia». bulbapedia.bulbagarden.net (engelsk). Besøkt 29. juni 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]