Ty Pennington

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ty Pennington
Ty Pennington.jpg
FødtGary Tygert Burton
19. okt. 1964[1]Rediger på Wikidata (58 år)
AtlantaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
Utdannet ved Atlanta College of Art, Kennesaw State University, Sprayberry High SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Tygert Burton «Ty» Pennington (født Gary Tygert Burton, 19. oktober 1964 i Atlanta, Georgia, USA) er en amerikansk TV-vert, modell, filantrop, og snekker. Han er mest kjent for å være vertskap for Extreme Makeover: Home Edition som for tiden går på ABC i USA og Ty's Great British Adventure, som går på UKTV i Storbritannia. Tidligere var Pennington en snekker på TLC's reality show Trading Spaces. Han produserer en rekke møbler for Howard Miller Company.

Barndom[rediger | rediger kilde]

Tygert Pennington er den andre sønnen til barnepsykolog Yvonne Burton. Yvonne skilte seg fra Tys far da han og hans eldre bror Wynn var svært unge, og tilbrakte flere år som alenemor før hun til slutt giftet seg. Hennes nye ektemann adopterte begge guttene, noe som gir dem Penningtonnavnet. Pennington vokste opp i Georgia, først og fremst i hjembyen Marietta. Han ble diagnostisert med ADHD.

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Som en selvlært «altmuligmann», lærte Pennington seg trearbeid tidlig i livet. Hans interesse for hjem forbedring startet da han og flere nabolag barn bygget en tre etasjers trehytte i nabolaget, som Ty utformet i en alder av 12. Derfra begynte han å lære seg selv om snekker og oppussing. Etter å ha gått på Sprayberry High School i Marietta, Georgia, gikk han Kennesaw State University, hvorpå han fikk sin lavere grad i grafisk design fra Atlanta College of Art mens han jobbet seg gjennom skolen som snekker.

Modell[rediger | rediger kilde]

Under sitt siste semester, ble Pennington kontaktet av en modell-speider, og snart begynte han en lukrativ karriere i dette feltet. Han reiste verden og landet rundt og gjorde utskriftsjobber for J. Crew, Swatch og Sprite, og dukket opp i TV-reklamer for blant annet Diet Coke, Levi's, Macy's og Bayer. Hans jobb som modell tok ham til steder over hele verden, mens han fortsatte å bo i Japan, Thailand, Italia og Tyskland.

TV[rediger | rediger kilde]

Hans profesjonelle gjennombrudd kom gjennom The Learning Channel's (nå kjent som bare TLC) innovative hit show "Trading Spaces." Han ble raskt kjent for sin off-the-wall sans for humor og kreativ stil i løpet av fire år som seriens lekne designer og snekker. Pennington har også vært skuespiller: I 2003 spilte han Wilbur Wright i den uavhengige filmen, The Adventures of Ociee Nash, og i 2004, gjorde han en opptreden i TV-serien Wild Card. Han dukket også opp i Country Music sangeren Cyndi Thomson's musikkvideo I'm Gone.

Da ABC begynte å utvikle et show som ville forvandle hjemmene til fortjente familier i syv dager eller mindre, ble Pennington valgt som leder av de åtte personene i design teamet. Extreme Makeover: Home Edition, som opprinnelig bare skulle være en 13-dels spesial, gikk videre til å bli en stor hit, og slynget Pennington inn i mainstream ytterligere. Dette førte til at Sears ble en sponsor av showet. I årene siden showet startet, har Pennington vært kjent for å ha gjort alt fra å strekke muskler til heteslag og matforgiftning for å beholde jobben sin. I januar 2005, mens han jobbet på en «makeover» (overhaling) rett ved hans hjemby Atlanta, gjennomgikk Pennington en nødsituasjon, som førte til at han styrte en episode av Extreme Makeover: Home Edition fra sykehuset. Nå inn i sin syvende sesong som programleder og designer, tilbringer Ty 240-260 dager i året på å jobbe med showet, og erklærer det for å være "den beste jobben i verden". Suksessen til Extreme Makeover: Home Edition i Storbritannia, der den er vist på UKTV Style kanalen, resulterte i tv-serien Ty's Great British Adventure, der Pennington jobbet med fellesskapet av Portreath i Cornwall å restaurere en nedslitt by park på en uke. Serien ble vist Fra 16. september 2008.

Før han samarbeidet med Sears, ble Pennington eieren og designer av hans selskap, Furniture Unlimited, som er basert i Atlanta og Los Angeles. Han låner også navnet sitt til Sears, til utformingen av hvert element i Ty Pennington Style Line med sengetøy, bordtopp elementer, bad tilbehør, møbler, hagemøbler og andre diverse innredning til hjemmet. I tillegg til hans engasjement i design, markedsføring, reklame og PR aktiviteter for Sears, er Pennington også aktiv i samfunnet oppsøkende gjennom Sears American Dream-kampanje.

Pennington har utgitt boken Ty's Tricks: Home Repair Secrets Plus Cheap and Easy Projects to Transform Any Room (2003), en gjør-det-selv guide på hjemmebane forbedring. 15. mai 2007 ble den første utgaven av hans kvartalsvise blad Ty Pennington at Home. Magasinet gir fansen og ivrige interiørarkitekter et glimt av hans verk, samt biter av hans temmelig travle liv. Han har beskrevet mange av hans teknikker og teknikker fra andre designere på innvendige design, og han svarer på spørsmål sendt fra leserne. Han inkluderer også artikler fra folk over hele landet som har delt ulike aspekter av hjemmet med reparasjoner og design. Ty's egne råd og artikler omfatter gjøre og ikke gjøre, valg av verktøy, hvordan gjør du det, instruksjoner om hvordan du kan bygge tilpassede møbler, og sammenligninger mellom glamorøse interiør og identiske, mer budsjett-vennlig valg av dekor. Andre deler omfatter opplysninger av øko-vennlig hjemmeinteriør elementer, de nyeste elektroniske gadgets for å lette prosessen med hverdagen, og til og med oppskrifter satt for et mangfold av familie møter og sosiale sammenkomster.

Den 25. juli 2008 kunngjorde Ty et 3 års samarbeid med Marketplace Events, den største arrangøren av forbruker remodeling, hjemme innredning og hagearbeid show i Nord-Amerika. Ty vil være talsmann for de 30+ hendelsene i 25 markeder.

I september 2008 ble Pennington talsperson for Abbott Nutrition og deres baby formula emballasje innovasjon kalt Similac SimplePac. Han var også involvert i Similac Custom Nursery Design Contest og Ty's Nursery Guide som var en del av det nye produktet's markedsføring.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 59594[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]