Tupperware

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Tupperware
Org.formAksjeselskap
Etablert1938
HovedkontorOrlando
Bransjekjøkkenredskap
Grunnlegger(e)Earl Tupper
Nettsidehttp://www.tupperware.com.cn/
En Tupperware-beholder

Tupperware er et varemerke for husholdningsartikler i plast.

Historie[rediger | rediger kilde]

Varemerket Tupperware ble registrert av Earl Silas Tupper i 1947. I 1938 var hans Tupperware Plastics Company den første som tok i bruk polyeten i husholdningsvarer.

På slutten av 1940-tallet begynte selskapet med direktesalg. På et såkalt homeparty kunne kundene få demonstrasjon av produktene og selv prøve dem. Dette viste seg å gi bra resultat og bra salgstall.

Tupperware ble lansert i Europa i 1960 da Mila Pond arrangerte en Tupperware-sammenkomst i Weybridge, England, og deretter spredte salgsformen seg til resten av Europa. Tupperware selges nå i nesten 100 land. De største markedene for Tupperware er: 1. Tyskland 2. USA 3. Mexico 4. Frankrike 5. Australia.

Etter en nedgang i salget på 1990-tallet har sortimentet blitt fornyet og øket for å passe en yngre målgruppe. Blant annet finnes nå redskap i rustfritt stål i sortimentet.

Tupperware-beholdere fra 1980-tallet

Virksomhetsstruktur[rediger | rediger kilde]

Tupperwares salgsorganisasjon er bygd opp etter en modell som kalles nettverksmarkedsføring. Nyansatte starter som salgskonsulenter. De kan siden avansere til gruppeledere og distributører. Tupperware skiller seg fra andre nettverk ved at man bare kan bli distributør etter invitasjon fra selskapet. Det koster ingenting å bli konsulent. Den eneste distributørene gjør er å prøve seg i jobben ved å arrangere demonstrasjoner/salgsmøter.

Et salgsmøte organiseres av en selger hjemme hos en vert (eller iblant på en arbeidsplass) som byr inn venner og naboer til en demonstrasjon. En vert belønnes med en "takkegave" samt kostnadsfrie produkter regnet ut på grunnlag av hvor mye gjestene kjøper for.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]