Tupperware

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tupperware
Tupperware Brands Corporation logo.svg
Tupperware party.jpg
Org.formaksjeselskap
Bransje Kjøkkenredskap
Etablert1938
HovedkontorOrlando
LandUSA
Grunnlegger(e)Earl Tupper
Nettstedhttp://www.tupperware.com.cn/
En Tupperware-beholder

Tupperware er et varemerke for husholdningsartikler i plast.

Historie[rediger | rediger kilde]

Varemerket Tupperware ble registrert av Earl Silas Tupper i 1947. I 1938 var hans Tupperware Plastics Company den første som tok i bruk polyeten i husholdningsvarer.

På slutten av 1940-tallet begynte selskapet med direktesalg. På homeparty kunne kundene få demonstrasjon av produktene og selv prøve dem. «The home party plan» viste seg å være vellykket.

Tupperware ble lansert i Europa i 1960 da Mila Pond arrangerte et Tupperware-selskap i Weybridge, England, og deretter spredte salgsformen seg til resten av Europa. Tupperware selges nå i over 100 land.

Tupperware-beholdere fra 1980-tallet

Virksomhetsstruktur[rediger | rediger kilde]

Tupperwares salgsorganisasjon er bygd opp som direktesalgsfirma. Alle som vil selge Tupperware starter som salgskonsulent og kan avansere til teamleder og distributør. Det koster ingenting å bli konsulent. Man har muligheten til å prøve seg som konsulent ved å holde party.

Et party avholdes av en selger hjemme hos en vert/vertinne som inviterer venner og naboer til partyet. En vert/vertinne belønnes med en «takkegave» samt kostnadsfrie produkter regnet ut på grunnlag av hvor mye gjestene kjøper for.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]