Tunnel of Love

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Tunnel of love er Bruce Springsteens åttende studioalbum, det ble gitt ut på Columbia den 9. oktober 1987. Det er første Springsteen-albumet hvor E Street Band ikke var faste musikere. E Street Band er listet i albumnotatene, men de var bare med på enkelte partier på noen sanger og ikke som samlet band. Springsteen spilte de fleste instrumenter på egen hånd og gjerne med trommemaskin og synthesizer. E Street Band ble oppløst i 1989 og gjenforent i 1999.

All musikk og tekst er skrevet av Springsteen. Albumet er produsert av Bruce Springsteen, Jon Landau og Chuck Plotkin. Albumet ble spilt inn i New Jersey av Toby Scott. En sang, One Step Up, ble spilt inn i A&M studios i Los Angeles, hvor det også ble mikset av Bob Clearmountain. Bob Ludwig sto for mastering.

Albumet består stort sett av rolige ballader og tekstene er innadvente og tolkes i retning av at Springsteen hadde problemer i sitt første ekteskap, med Julianne Phillips. De ba om skilsmisse i 1988.

Springsteen turnerte med albumet i 1988, «The Tunnel of Love Express Tour» og spilte på Valle Hovin den 27. juni 1988. Sangene fra albumet spilles sjelden på konserter.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Side 1 Side 2
1 «Ain't got You» 1 «Tunnel of love»
2 «Thougher than the rest» 2 «Two Faces»
3 «All that heaven will allow» 3 «Brilliant disguise»
4 «Spare parts» 4 «One step up»
5 «Cautious man» 5 «When You're alone»
6 «Walk like a man» 6 «Valentine's day»

Singler: «Brilliant disguise», «Tunnel of love», «One step up», «Thougher than the rest» og «Spare parts».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]