Tunnel of Love

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tunnel of love er Bruce Springsteens åttende studioalbum. Det ble gitt ut på Columbia den 9. oktober 1987. Det er første Springsteen-album hvor E Street Band ikke var faste musikere. E Street Band er listet i albumnotatene, men de var bare med på enkelte partier på noen sanger og ikke som samlet band. Springsteen spilte de fleste instrumenter på egen hånd og gjerne med trommemaskin og synthesizer. E Street Band ble oppløst i 1989 og gjenforent i 1999.

All musikk og tekst er skrevet av Springsteen. Albumet er produsert av Bruce Springsteen, Jon Landau og Chuck Plotkin. Albumet ble spilt inn i New Jersey av Toby Scott. En sang, One Step Up, ble spilt inn i A&M studios i Los Angeles, hvor det også ble mikset av Bob Clearmountain. Bob Ludwig sto for mastering.

Albumet består stort sett av rolige ballader, og tekstene er innadvente og tolkes i retning av at Springsteen hadde problemer i sitt første ekteskap, med Julianne Phillips. De ba om skilsmisse i 1988.

Springsteen turnerte med albumet i 1988, «The Tunnel of Love Express Tour», og spilte på Valle Hovin den 27. juli 1988. Sangene fra albumet spilles sjelden på konserter.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Side 1 Side 2
1 «Ain't got You» 1 «Tunnel of love»
2 «Thougher than the rest» 2 «Two Faces»
3 «All that heaven will allow» 3 «Brilliant disguise»
4 «Spare parts» 4 «One step up»
5 «Cautious man» 5 «When You're alone»
6 «Walk like a man» 6 «Valentine's day»

Singler: «Brilliant disguise», «Tunnel of love», «One step up», «Thougher than the rest» og «Spare parts».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]