Try to Remember (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

«Try to Remember» er en amerikansk sang fra musikalen The Fantasticks (1960) med melodi av Harvey Schmidt og tekst av Tom Jones, som opprinnelig ble fremført av Jerry Orbach i den originale Off Broadway-produksjonen.

Det er den første sangen som blir fremført i musikalen for å få publikum til å forestille seg hva det sparsomme settet antyder. Teksten rimer berømmelig «remember» med «September», «so tender» og «December».

I 1975 fikk Gladys Knight & The Pips en enorm internasjonal slager med deres versjon av «Try to Remember», hvor den inngikk i en medley med en coverversjon av Barbra Streisands «The Way We Were». I Knights versjon resiterer hun en del av teksten til «Try to Remember» før hun begynner å synge «The Way We Were».

Den greske sangeren Nana Mouskouri har spilt inn sangen på plate på tre språk: tysk, fransk og italiensk.

The Kingston Trios versjon ble anvendt i soundtracket til spillefilmen The Man Who Fell to Earth.[1] Sangen har dessuten blitt anvendt i videospillet Chrono Trigger og i Hongkong-spillefilmen City of Glass (Boli zhi cheng).

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Bjørn Endreson har skrevet en norsk tekst. På norsk bærer den tittelen «Gyldne september». Sangen ble spilt inn av Svenn Linn på singlen Nor-Disc NOR 104 i 1965.[2]

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Artist Liste Høyeste
plassering
Uker på listen Dato for listeplassering
Ed Ames USA Billboard Hot 100-singlelisten[3] # 73 1965
The Brothers Four USA Billboard Hot 100-singlelisten[4] # 91 1965
Gladys Knight & The Pips USA Billboard R&B Singles-listen[5] # 6 1975

Referanser[rediger | rediger kilde]