Try to Remember (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Try to Remember» er en amerikansk sang fra musikalen The Fantasticks (1960) med melodi av Harvey Schmidt og tekst av Tom Jones, som opprinnelig ble fremført av Jerry Orbach i den originale Off-Broadway-produksjonen.

Det er den første sangen som blir fremført i musikalen for å få publikum til å forestille seg hva det sparsomme settet antyder. Teksten rimer berømmelig «remember» med «September», «so tender» og «December».

I 1975 fikk Gladys Knight & the Pips en enorm internasjonal slager med deres versjon av «Try to Remember», hvor den inngikk i en medley med en coverversjon av Barbra Streisands «The Way We Were». I Knights versjon resiterer hun en del av teksten til «Try to Remember» før hun begynner å synge «The Way We Were».

Den greske sangeren Nana Mouskouri har spilt inn sangen på plate på tre språk: tysk, fransk og italiensk.

The Kingston Trios versjon ble anvendt i soundtracket til spillefilmen The Man Who Fell to Earth.[1] Sangen har dessuten blitt anvendt i videospillet Chrono Trigger og i Hongkong-spillefilmen City of Glass (Boli zhi cheng).

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Bjørn Endreson har skrevet en norsk tekst. På norsk bærer den tittelen «Gyldne september». Sangen ble spilt inn av Svenn Linn på singlen Nor-Disc NOR 104 i 1965.[2]

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Artist Liste Høyeste
plassering
Uker på listen Dato for listeplassering
Ed Ames USA Billboard Hot 100-singlelisten[3] # 73 1965
The Brothers Four USA Billboard Hot 100-singlelisten[4] # 91 1965
Gladys Knight & The Pips USA Billboard R&B Singles-listen[5] # 6 1975

Referanser[rediger | rediger kilde]