Try Some, Buy Some

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Try Some, Buy Some» er en sang komponert av George Harrison. Den ble opprinnelig skrevet for Ronnie Spector i 1971.

Harrison, som hadde produserte sangen med Phil Spector, gjorde bruk av samme studieinnspilling, og erstattet bare Ronnies vokal med sin egen da han tok låta med på albumet Living in the Material World fra 1973.

Det originale versjonen med Ronnie Spector ble utgitt på Apple Records 19. april 1971. I USA var katalognummeret Apple 1832, mens de i UK ble Apple 33. Sangen entret singellisten på Billboard Hot 100 den 8. mai 1971, og nådde #77. Den holdt seg på listene i fire uker. I England ble ikke singelen noen suksess. Singelen kom med et omslagsbilde med fotografi av Ronnie Spector mot blå bakgrunn.

B-siden var «Tandoori Chicken», som Harrison og Spector skrev sammen. Seiglivede rykter påstår at det er John Lennon som korer i bakgrunnen på denne låta. Melodien og arrangementet minner ikke så lite om sangen «Ain't That a Shame», som Lennon tok med på albumet, Rock & Roll, og Paul McCartneyTripping the Live Fantastic.

I 2003 spilte også David Bowie inn «Try Some, Buy Some» for albumet Reality. Sang ble for anledningen spilt på Reality Tour, og en versjon ble spilt inn den 8. september 2003 ved Riverside Studios, Hammersmith, London. Den kom med på The Tour Edition av albumet Reality.