Truong Son muntjak

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Truong Son muntjak
Vitenskapelig(e)
navn
:
Muntiacus truongsonensis
Giao, Tuoc, Dung, Wikramanayake, Amato, Arctander & Mackinnon, 1997
Norsk(e) navn: Truong Son muntjak
Hører til: muntjaker,
hjortedyr,
drøvtyggere
IUCNs rødliste: [1]
ver 2.3
Utilstrekkelig informasjon for vurderingStatus none DD.svg

DD — Data mangler

Habitat: temperert regnskog
Utbredelse: Laos og Vietnam

Truong Son muntjak (Muntiacus truongsonensis) er et lite hjortedyr i slekten muntjaker. Den ble først oppdaget av forskere i Truong Son fjellene i Vietnam i april 1997, og beskrevet året etter.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Truong-Son muntjak tilhører de minste muntjakene og veier kun omkring 15 kg. Sammenlignet med indiamuntjak er den omtrent halvparten så stor. Siden den aldri har blitt studert av forskere i levende live, så er et svært sparsomt med informasjon om dette dyrets utseende forøvrig.

Annet[rediger | rediger kilde]

Truong Son muntjak ble oppdaget av forskere fra WWF, Danang universitetet og landbruks- og utviklingsdepartementet i Vietnam. Den ble funnet i Truong Son fjellene, som ligger i Quang Nam provinsen, nær grensen til Laos. Man antar at utbredelsen trolig fortsetter nord- og østover, men dette har ennå ikke blitt dokumentert.

Arten ble bestemt med bakgrunn i studier av skaller og beskrivelser gitt av lokalbefolkningen. Vevsprøver ble dessuten sendt til instituttet for zoologi ved universitetet i København, som kunne bekrefte at det var en egen art. Truong Son muntjaken trives i tett underskog i høyder på 400-1 000 moh., i det eviggrønne skogbeltet med temperert regnskog.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]