Truls Berg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Truls Berg
Født1963Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseGründer Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Truls Petter Berg (født 15. mai 1963) er en tidligere norsk IT-gründer. Han er redaktør, forfatter og foredragsholder. Han innehar flere styreverv og er fast skribent i Computerworld.

Han har vært med å starte opp en rekke virksomheter, blant annet Component Software, Integrate og Comperio[1]. I tillegg har han bistått en rekke andre oppstartsbedrifter. Han har ofte ledet disse virksomheten kun i oppstarts- og vekstfasen.[2]

I perioden 1992-96 var han med på å bygge opp Sybase Norge fra 2 til 75 medarbeidere. Etter at selskapet ble solgt til amerikanerne startet han i 1997 opp Component Software som i perioden 1997 til 2001 var Norges raskest voksende IT-selskap. Etter en kort periode i FAST ledet Berg i 2005 oppstarten av Comperio, et kompetansesenter innen søketeknologi.[1]

I år 2000 ble han kåret til «Årets IT-Leder».[3] I perioden 2002 – 2004 var han styreleder for Den Norske Dataforening. I 2009 satt Berg i styret til nettverket First Tuesday. I tillegg er han medlem i Dataforeningens Rosingkomite’ og leder for IT-politisk råd. Han er i 2014 generalsekretær i Innovation Forum Norge samt partner i investeringsselskapet Digital Insight AS.

I 2008 forfattet han boken Informasjonshavet – en overlevelsesguide for morgendagens kunnskapsmedarbeidere, og i 2013 lanserte han boken Halvveis til fremtiden, 5 megatrender som endrer Norge – og resten av verden! som er skrevet i samarbeid med den nederlandske fremtidsforskeren Adjiedj Bakaas.

Fra 2020 representerer Berg partiet Høyre i nye Asker kommune, som varamedlem i kommunestyret og i utvalg for plan og byggesak.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]