TrophyManager

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

TrophyManager er et gratis online fotball manager spill, som stadig er under utvikling. I spillet er man manager for sin egen personlige klubb og står for all drift i klubben. Testversjonen av Trophy Manager var ferdig 22. august 2005.

Trophy Manager var i sine første sesonger utelukkende for danske managere, senere begynte større land som Italia, England, USA etc. å komme til. I dag er det over 75 land hvor brukere har opprettet sin egen klubb. En sesong varer ca. 3 måneder, hvor man spiller liga kamper tre ganger ukentlig (onsdag, fredag og søndag). I TM er det også over 124 nasjonale ligaer å velge mellom. Det finnes også en mulighet til å arrangere vennskapskamper og vennskapsturneringer. Landskamper er også med, og valget av landslagstrener skjer annenhver sesong. Men man kan bare bli nominert i ett land om gangen.

Kampene i TM blir simulert og man har ingen mulighet for å gripe inn under kampen. Man kan velge mellom to muligheter for å se kampen, enten kan man se kampen minutt for minutt og det går an til å stille hastighet og høydepunkter dersom du synes det går for sent. Om du ikke vil se minutt for minutt kan man se kamprapporten som man kan kalle en rask oppsummering av kampen og som viser resultat og info fra kampen.

Det er også nasjonale cup-turneringer i TM (en i hvert land). Cupen starter ikke på samme tidspunkt i hvert land, fordi den slutter på den siste dagen i sesongen. Derfor starter den først i England og Danmark, siden de er de landene som har flest brukere. Vinneren av cupen blir tildelt kontinentalt (europeisk) cup-spill sesongen etter.

TrophyManager eller TM som det kalles er et gratis nettspill, men kan også velge å kjøpe en betalings pakke der man får ekstra funksjoner å bruke som er fordel. Med betalings pakken (TM PRO) får man assistent trener i tillegg som hjelper deg med å analysere motstanderen før kampstart.

TM-Uken[rediger | rediger kilde]

Mandag er det økonomioppdatering, du mottar sponsorpenger og betaler lønninger. Og spiller cupkamp, hvis du fortsatt er med.

Tirsdager mottar dine spillere den ukentlige treningsoppdateringen.

Onsdag spiller du seriekamp.

Torsdag spiller cupkamp, hvis du fortsatt er med.

Fredag er det seriekamper igjen.

Lørdag spilles det landskamper. Man kan også trekke opp ungdommer til A-laget.

Søndag er det nok en seriekamp

TM's turneringsform[rediger | rediger kilde]

Mesterskapet avgjøres mellom 18 lag, der de spiller to kamper mot hverandre. Laget som ligger i høyest plassering ved sesongslutt hold vinner gullmedalje/pokal, mens nr. to og tre får sølv og bronsemedaljer.

De fire dårligste plasserte lag rykker ned, men flere ganger beholder alle lag plassene fordi andre lag i serien er utestengte på grunn av juks, eller at de spiller i for lave divisjoner. Sisteplassene i 4. divisjon ender ikke i 5. i Norge feks, men det er fordi det er for få ligaer. I Danmark eller England er det divisjoner helt ned til 9.

Dessuten kvalifiserer nummer en, to og tre i landet beste serie(1div) til UETA Champions League, mens nummer fire og fem, samt cup-vinneren kvalifiserer seg til UETA gruppen.