Trond Nagell-Dahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Trond Nagell Dahl)
Hopp til navigering Hopp til søk
Trond Nagell-Dahl
Født21. oktober 1968 (50 år)
Gjøvik
Beskjeftigelse Musiker
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
Instrumentpiano

Trond Nagell-Dahl (født 21. oktober 1968Gjøvik) ofte kalt ´´Tangent 007`` i Tande P´s program Sveip er en norsk pianist og var fra 1999 fast pianist i country-bandet Hellbillies i nesten 6 år. Han har i flere år jobbet i NRK som kapellmester, men er mest kjent fra underholdningsprogrammet Beat for beat, der han har vært fast pianist i mange år. Blant andre program han har bidratt i er Singing Bee, Rondo, Wiese, Amandaprisen, Sveip og Melodi Grand Prix. Spiller sammen med Leif Anders Wentzel i duoen Nagell/ Wentzel og er fast tangentmann på deres turneer. De har gitt ut to plater sammen: Rediscovered i 1994 og Rediscovered II i desember 2008.

Han spilte piano allerede som fireåring,[trenger referanse] og gikk musikklinja ved Tranberg videregående skole. Han avtjente siviltjeneste ved Toten Musikkskole og tok senere eksamen ved Norsk Lydskole. Han har også vært hovedinstrumentsinstruktør ved Universitetet i Oslo.

Dahl var også med å etablere arrangørbyrået Jubel : Event. Som igjen er utspringet til Sommerslagere. Et sommershow på Gjøvik med ca. 10 000 besøkende hver sommer.[trenger referanse]

Han er gift med Ingvild Nagell-Dahl, som er sanger. Sammen opptrer de i forskjellige sammenhenger.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Nagell/Wentzel[rediger | rediger kilde]

TOBB[rediger | rediger kilde]

Singler

Andre deltagelser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)