Trivselshagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Firda videregående skole med det blå bygget, Trivselshagen, plassert blant de eldre skolebyggene

Trivselshagen er et kombinert skole, kultur- og idrettsbygg på Sandane i Gloppen kommune. Bygget er et samarbeidsprosjekt mellom Gloppen kommune og Sogn og Fjordane fylkeskommune, og er lokale for Firda videregående skole, Gloppen kulturskole, Gloppen kino og Gloppen folkebibliotek. Videre benyttes Trivselshagen til en rekke konserter, teater og andre arrangementer. I kultursalen har det siden 2010 vært avholdt over seksti forskjellige arrangementer hvert år med tilsammen ca 15 000 besøkende pr år.

Deler av kulturbygget ble tatt i bruk august 2008, men den offisielle åpningen var 16. januar 2009 av kulturbygget.

Trivselshagen Bad og Idrett er en utvidet del av den tidligere Firdahallen. I tillegg til Firdahallen er det kommet spesialhall for turn, badeanlegg og velværebasseng, treningssenter og ny storhall kalt Trivselshallen. Trivselshallen inneholder klatrevegg, friidrettsbane for løp, kastanlegg og en aktivitetsflate der man kan utøve idretter som håndball, fotball, volleyball, basketball, tennis og badmington.

Badeanlegget åpnet august 2012 og hadde første hele driftsår 60 000 besøkende. Trivselshallen ble tatt i bruk i oktober 2013 og 16. januar 2014 var det offisiell åpning av hele det ferdige anlegget. Anlegget blir omtalt[av hvem?] som verdens største anlegg pr innbygger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]