Triple Nine Society

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Triple Nine Society
Stiftet1978
LandUSA
Medlemmer1 600+
Nettstedwww.triplenine.org

Triple Nine Society er en internasjonal organisasjon for personer som skårer høyere enn 99,9 prosent av verdens befolkning på standariserte tester. Triple Nine Society aksepterer resultater fra minst 26 forskjellige intelligenstester.[1]

Triple Nine Society er en ideell 501(c)(7) organisasjon innlemmet i USA. Organisasjonen ble grunnlagt i 1978.[2] TNS har mer enn 1 600 medlemmer fordelt på 40 land.[2] Deres konstitusjon oppfordrer vennskap, kommunikasjon og intellektuell utforskning.[3] Medlemmene kommuniserer online, på samlinger, og gjennom Vidya, deres tidsskrift, som utgis annenhver måned.

Historie[rediger | rediger kilde]

Triple Nine Society ble started med demokratiske prinsipper som grunnlag. Konsernsjefer styrer i en to-års-periode. Seks av dem blir bestemt gjennom et valg og tre gjennom årlige resultatvurderinger. Avstemningen foregår fra 1. februar til og med 1. mars. Alle valgene foregår i partallsår.

I 2015 started TNS Triple Nine Society Foundation, for å gi stipend til spesielt begavede studenter som sikter mot en høy utdanning, for å opplyse offentligheten om intellektuelt begavede personers behov, og for annen veldedighet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Society, The Triple Nine. «Test Scores». www.triplenine.org (engelsk). Besøkt 19. august 2017. 
  2. ^ a b Society, The Triple Nine. «What is TNS?». www.triplenine.org (engelsk). Besøkt 19. august 2017. 
  3. ^ «Constitution of the Triple Nine Society» (PDF).