Tre søstre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tre søstre
orig. Три сестры
Three Sisters cover 1901.jpg
TekstAnton Tsjekhov
SprogRussisk
Tilblivelse1900
GenreSkuespill
Premiere(r)31. januar 1901
Annen informasjon

Tre søstre (russisk: Три сестры) er et skuespill av den russiske dramatikeren og novelleforfatteren Anton Tsjekhov. Konstantin Stanislavskij og hans Moskva kunstnerteater uroppførte stykket 31. januar 1901 i Moskva.

Stykket er et naturalistisk stykke om forfallet innen den privilegerte klassen i Russland, og deres søken etter meningen med livet i det moderne verden. Det beskriver tilværelsen og forhåpningene til Prozorov-familien og de tre søstrene Olga, Masja og Irina, og deres bror Andrej. Familien er utilfredse og frustrerte med sine liv. Søstrene vokste opp i Moskva og har en urban og moderne bakgrunn, men de siste elleve årene har de bodd i en liten landsens by.

I stykket får Moskva en symbolsk betydning for søstrene som drømmer tilbake til tiden der og hele tiden snakker om deres ønske om å kunne vende tilbake. For dem er representerer Moskva lykken og det perfekte liv. Utover i stykket blir det klart at de aldri kommer til Moskva, og søstrene må se at deres drømmer forblir fjerne og uoppfylte.

Filmatiseringer (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikisource Wikikilden: Три сестры – originaltekst