Transformers: De beseirede slår tilbake

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Transformers:
De beseirede slår tilbake
orig. Transformers:
Revenge of the Fallen
Generell informasjon
UtgivelsesårStorbritannia
19. juni 2009
USA
24. juni 2009
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde149 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense11 år (Norge)
Bak kamera
RegiMichael Bay
ProdusentSteven Spielberg (eksekutiv)
Lorenzo di Bonaventura
Ian Bryce
Tom DeSanto
Don Murphy
ManusforfatterRoberto Orci
Alex Kurtzman
Ehren Kruger
MusikkSteve Jablonsky
Linkin Park
SjeffotografBen Seresin
KlippRoger Barton
Paul Rubell
Joel Negron
Thomas Muldoon
Foran kamera
MedvirkendeShia LaBeouf
Megan Fox
Josh Duhamel
Tyrese Gibson
og John Turturro
Stemmer:
Peter Cullen
Hugo Weaving
Mark Ryan
Frank Welker
Jess Harnell
Charlie Adler
Robert Foxworth
Tony Todd
Tom Kenny
Grey DeLisle
André Sogliuzzo
Annen informasjon
Budsjett$200 millioner
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Transformers: De beseirede slår tilbake (originaltittel: Transformers: Revenge of the Fallen) er en amerikansk sciencefiction-actionfilm fra 2009, regissert av Michael Bay. Den er oppfølgeren til Transformers fra 2007 og blir derfor også referert til som «Transformers 2» eller «Transformers II». Steven Spielberg gjentok oppgaven som produsent, mens Shia LaBeouf gjentok rollen som Sam Witwicky. Filmen introduserer mange flere roboter til handlingen.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I år 17.000 før Kristus reiser de opprinnelige Transformers-lederne, The Seven Primes, gjennom verdensrommet for å skape Energon med stjerne-absorberende maskiner kalt Sun Harvesters, som ødelegger stjerner for å samle råmaterialet deres. En av dem bryter regelverket deres, og får dermed kallenavnet "The Fallen". Han blir konfrontert av de andre Primes som fengsler ham, før han kan høste solen ved hjelp av Matrix of Leadership. Resten av The Seven Primes ofrer seg da for å skjule Matrix med kroppene deres på et ukjent sted.

I nåtiden, to år etter slaget ved Mission City har Autobots og en felles innsatsstyrke fra det amerikanske militæret og de britiske væpnede styrkene grunnlagt ikke-biologiske ekstra-terrestriale artertrakten (NEST) en internasjonal styrke som har i oppgave å eliminere de resterende Decepticons. I Shanghai avskjærer Autobots to Decepticons, Demolishor og Sideways. Sideways blir drept av Autobot Sideswipe, mens Optimus Prime dreper Demolishor. Ved NESTs sikre hovedkvarter i Diego Garcia konkluderer nasjonal sikkerhetsrådgiver, Theodore Galloway, at restene av Megatron ligger på bunnen av Laurentian Abyss. Decepticon Soundwave hacker seg inn i en militær satellitt, hører denne informasjonen, og sender Ravage og Reedman for å hente restene av Megatron.

De gjenoppliver Megatron som deretter reiser til en av Saturns måner, hvor han gjenforenes med sin nestkommanderende, Starscream - og deres herre, The Fallen. I mellomtiden begynner Sam Witwicky (spilt av Shia LaBeouf) ved college. Men han blir forfulgt og forført av Alice, en Decepticon Pretender som utgir seg for en annen student. De ønsker at Sam skal føre Decepticons til en ny Energon-kilde. I mellomtiden lander NEST-styrker og Autobots i nærheten av Pyramidekomplekset ved Giza og blir angrepet av en stor styrke fra Decepticons.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]