Trafikkforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Trafikkforum
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer883371852
BransjeMedlemsorganisasjon, ideell organisasjon, forlagsvirksomhet
Etablert1983
MorselskapTrafikkforum
DatterselskapTrafikkforum servicesenter as
HovedkontorNorges flagg Lillestrøm
LandNorge
NøkkelpersonerKine Osan (administrerende direktør)
Inge Jonstrøm (styreleder)
StyrelederInge Jonstrøm
Adm.dir.Kine Osan
Nettstedtrafikkforum.no

Trafikkforum er Norges nest største trafikkskoleforbund.[1] Organisasjonens formål er å ivareta medlemmenes interesser gjennom kompetanseutvikling, opplysningsarbeid og bistand til hver enkelt trafikkskole, samt å være premissleverandør for utviklingen av bransjens rammevilkår gjennom påvirkning av myndigheter og opinion. Daglig leder i Trafikkforum er samtidig daglig leder i Trafikkforum servicesenter as, og er ansatt av styret i Trafikkforum og generalforsamlingen i Trafikkforum servicesenter as. Organisasjonens høyeste instans er landsmøtet.

Historie[rediger | rediger kilde]

Trafikkforum A/L ble stiftet i 1983, med "innkjøp og utvikling av materiell og annet til fordeling og salg blant medlemmene samt løsning av fellesoppgaver for disse" som formål. I 1999 ble Trafikkforum servicesenter as stiftet som et heleid datterselskap med formål å administrere den forretningsmessige delen av virksomheten, deriblant utvikling av undervisningsmateriell og forlagsvirksomhet. I 2001 ble Trafikkforum registrert som ideell interesseorganisasjon i Brønnøysundregistrene. Trafikkforum har i dag som oppgave å organisere medlemsmassen og å legge til rette for kompetanseutvikling, i tillegg til å holde kontakt med myndigheter og å delta i tverrfaglig samarbeid med andre aktører innenfor fagfeltet trafikksikkerhet. Forum for trafikkpedagogikk er et formalisert tverrfaglig samarbeid hvor organisasjonen spiller en aktiv rolle. Til å begynne med hadde andelslaget kun én ansatt; advokat Jan S. Arvesen var ansatt i andelslaget som sekretær, for å ta seg av administrative oppgaver. Da datterselskapet Trafikkforum servicesenter as ble stiftet, ble det ansatt daglig leder i selskapet.

Styreledere i Trafikkforum[rediger | rediger kilde]

Daglig leder/administrerende direktør[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Norges nest største trafikkskoleforbund». Trafikkforum. Besøkt 26. april 2021. 
  2. ^ «Vellykket landsmøtesamling på Losby Gods». trafikkforum.no. Trafikkforum. 3. april 2022. Besøkt 13. januar 2024. «Erik Steinbråten har vært styreleder i Trafikkforum siden 2013, og leverte i helga stafettpinnen videre til Inge Jonstrøm. Trafikkforum har hatt en sunn og god utvikling de siste ni årene, og Erik Steinbråten ble på landsmøtet utnevnt til æresmedlem for sin innsats. Inge Jonstrøm har vært aktiv og engasjert i Trafikkforums styre i en årrekke, og sørger slik sett for kontinuitet når han nå tar over som styreleder.» 
  3. ^ «Kine Osan ansatt som daglig leder – Trafikkforum». trafikkforum.no. 28. april 2022. Besøkt 13. januar 2024. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]