Hopp til innhold

Traffic

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Traffic
Generell informasjon
Sjangerkrim/drama
Utgivelsesår2000
Lengde147 min.
Aldersgrense15 år (Norge)
Bak kamera
RegiSteven Soderbergh
ProdusentLaura Bickford, Marshall Herskovitz, Edward Zwick
ManusforfatterSimon Moore, Stephen Gaghan
SjeffotografSteven Soderbergh som Peter Andrews
Foran kamera
MedvirkendeMichael Douglas
Don Cheadle
Benicio del Toro
Luis Guzmán
Dennis Quaid
Catherine Zeta-Jones
Prod.selskapUSA Films
Eksterne lenker

Traffic er en Oscar-vinnende krim/drama-film fra 2000 regissert av Steven Soderbergh. Filmen handler om narkotikatrafikken mellom Mexico og USA.

Priser[rediger | rediger kilde]

Traffic vant fire oscar-priser for beste regissør, beste skuespiller i birolle, beste filmklipp og beste tilrettelagte manus under den 73. Academy Awards. Filmen var også nominert til beste film, men vant ikke.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Mexico stopper politibetjent Javier Rodriguez og hans partner Manolo Sanchez en narko-transport, og de arresterer en kurer. Arrestasjonen deres blir avbrutt av general Salazar, en høytstående meksikansk tjenestemann som ønsker å ansette Javier. Salazar instruerer ham om å pågripe Francisco Flores, en leiemorder for et kartell - ledet av brødrene Obregón. Flere viktige medlemmer av Obregón-kartellet blir arrestert. Javier og Salazar sin innsats begynner å lamme Obregón-brødrenes kokain-salg, men Javier oppdager snart sannheten. Når de transporterer en kvinne etter Salazars ordre, oppdager Javier og Manolo at huset de ankommer er hjemmet til Porfirio Madrigal, "The Scorpion" den største narkotika-forhandleren fra Juárez-kartellet.

De to politibetjentene forstår at Salazar egentlig arbeider for Juárez-kartellet, og at den meksikanske anti-narkotika arbeidet er svindel. Salazar forsøker å utslette Obregón-kartellet for å tjene penger til seg selv. Manolo forsøker å selge informasjonen om Salazars sanne tilknytning til Drug Enforcement Administration (DEA) men Salazar oppdager hans plan og får ham myrdet i en ørken med Javier blir tvunget til å se på. Javier er ikke i stand til å håndtere alt arbeidet for Salazar, og avtaler et møte med DEA i forsøk på å avsløre Salazar og hans hemmeligheter.

Robert Wakefield, en dommer i Ohio, blir utnevnt til å lede Office of National Drug Control Policy. Robert advares av sin forgjenger, og fra flere innflytelsesrike politikere, om at krigen mot narkotika ikke kan vinnes. Roberts tenåringsdatter, Caroline har allerede forsøkt kokain, metamfetamin og begynner snart å eksperimentere med heroin. En kveld etter at en med-student får en overdose på kokain, blir Caroline og vennene hennes arrestert når de forsøker å dumpe studenten anonymt ved et sykehus.

Robert og hans kone Barbara sliter med å takle disse problemene, og Robert oppdager at Barbara har kjent til datterens narkotika-bruk i over seks måneder. Rasende sender Robert henne til rehabilitering, før han møter general Salazar i Mexico. I Mexico blir han oppmuntret av Salazars tilsynelatende vellykkede innsats mot kartellet til Obregón-brødrene. Robert spør hvordan meksikanske myndigheter håndterer narkotika-avhengighet. Men Salazar svarer at rusmiddelavhengige "behandler seg selv" ved overdosering. I løpet av denne tiden stikker hans datter Caroline av fra rehabiliteringen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]