Trørød

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Trørød er en by på Nordsjælland beliggende i Rudersdal kommune, med 11 439 innbyggere (2009).[1] 194 av innbyggerne bor i Hørsholm kommune. Byen er i dag sammenvokst med Gammel Holte til ett samlet tettsted. Trørød ligger ca. 20 kilometer nord for Københavns sentrum. Trødrød tilhører Region Hovedstaden.

Historie[rediger | rediger kilde]

Man går ut fra at navnet stammer fra Trygve, som har ryddet skogen der hvor Trørød ligger i dag. Alså er det "Trygves rydding". De eldste bygningene finner man ved byens torg, hvor blant annet byens eldste skole fra 1721 ligger.

Natur[rediger | rediger kilde]

Trørød er omgitt av en herlig natur. Mot nord grenser arealene opp til amtsgrensen mot Frederiksborg amt. I dette området finnes flere dyrkede områder. Videre er byen omgitt av myr, mindre skogområder med bronsealdergravhauger og vakre høydedrag. Gjennom dette området fører en av kommunens vakreste sykkel- og gangstier på den nedlagte jernbanestrekningen Nærum–Vedbæk, som en del av Kulturslangeruten. De eldste sporene av menneskelig aktivitet er funnet på denne stedet: 11 000 år gamle flintredskaper.

Steder[rediger | rediger kilde]

I Trørøds sentrum ligger et torg med moderne kjøpesenter, som igjen er omgitt av en rekke velholdte gamle hus, men også et villakvartal.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Koordinater: 55°50′37″N 12°32′19″Ø