Tore Johansen (musiker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tore Johansen
Født23. des. 1977Rediger på Wikidata (45 år)
Bodø
Beskjeftigelse
Utdannet vedNTNU
NasjonalitetNorge
UtmerkelserStubøprisen (2005)
Musikalsk karriere
SjangerJazz
InstrumentTrompet
PlateselskapInner Ear
Nettstedhttp://www.torejazz.no
IMDbIMDb

Tore Johansen (født 23. desember 1977 i Bodø) er en norsk jazzmusiker (trompet), utdannet ved Jazzlinja i Trondheim.

Han vokste opp på Tverlandet utenfor Bodø sammen med sin eldre, trommespillende bror, Roger. Som 16-åring hadde han sin første jazzgruppe med bass-nestor, Terje Venaas, som da var ansatt som landsdelsmusiker i jazzgruppa Trio Nord sammen med Finn Sletten og Jan Gunnar Hoff.

Internasjonal[rediger | rediger kilde]

Johansen har spilt med den svenske saksofonisten Nisse Sandström og har samarbeidet med Karin Krog. Han har også jobbet med blant andre pianist Lars Jansson (Sverige) og altsaksofonist Jukka Perko (Finland) og med den amerikanske pianisten Hal Galper. Sistnevnte prosjekt ble dokumentert i 2004 av NRK P2 Jazzklubben fra klubben Blå i Oslo. Han har også turnert med Trondheim Jazzorkester og Chick Corea i blant annet USA, Skandinavia og Japan. Dette er dokumentert på plate på Midtnorsk Jazzsenters eget plateselskap, MNJ Records. Andre samarbeidsprosjekter har blant annet vært med trompetisten Kenny Wheeler i 2008 og bassisten Steve Swallow i 2009.

Johansen har også ofte spilt sammen med musikere fra hans egen landsdel (Nord-Norge), blant annet med Bjørn Alterhaug, Jan Gunnar Hoff (klaver), Finn Sletten (trommer) og Ole Morten Vågan (bass). Johansen spilte på Moldejazz i 2002 med Ole Morten Vågan og Hallgeir Pedersen (gitar). Dette ble utvidet til kvartett med storebror Roger Johansen på trommer. Kvartetten Johansen/Pedersen/Vågan/Johansen la også grunnlag for andre prosjekter, som for Nord-Norges visekunstner, Terje Nilsen på Trondheim Jazzfestival i 2006 og nonetten Lars Gullin Tribute med blant andre John Pål Inderberg på barytonsax og svenske Lars Sjösten på piano (original medlem av Gullins kvartett fra 70-tallet).

Johansen har også arbeidet mye i duoformat med pianisten Vigleik Storaas, dokumentert på Rainbow Session (2007) utgitt på plateselskap Inner Ear.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Johansen var «Nordlandsprofil» på Nordland Musikkfestuke 2002, tilknyttet Nordnorsk Jazzsenters aspirantordning 2002-2004, mottok Norsk kulturråds ensemblestøtte i 2005 og var mottakeren av Stubøprisen samme år.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]