Toppscorerliste for Tippeligaen 2009

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Erik Huseklepp (Brann) - beste norske spiller på listen.
Daniel Nannskog (Stabæk)- forrige sesongs toppscorer.
Arild Sundgot (Lillestrøm)
Diego Guastavino - spilte for både FK Lyn og Brann denne sesongen.
Steffen Iversen (Rosenborg)

Toppscorerliste for Tippeligaen 2009 oppsummerer målscorere i Tippeligaen 2009.[1] Svenske Rade Prica i Rosenborg ble toppscorer med 17 krediterte mål.

Mål Spiller Klubb
17 mål Sverige Rade Prica Rosenborg
16 mål Senegal Mame Biram Diouf Molde
Ungarn Péter Kovács Odd Grenland
15 mål Norge Erik Huseklepp Brann
Sverige Daniel Nannskog Stabæk
11 mål Senegal Pape Pate Diouf Molde
Norge Erik Mjelde Sandefjord
Norge Arild Sundgot Lillestrøm
Norge Bengt Sæternes Vålerenga
10 mål Norge Marcus Pedersen Strømsgodset
Norge Mads Stokkelien Start
9 mål Norge Simen Brenne Odd Grenland
Uruguay Diego Guastavino Lyn/Brann
Norge Bernt Hulsker Start
Nigeria Peter Ijeh Viking
Norge Steffen Iversen Rosenborg
Norge Sigurd Rushfeldt Tromsø
8 mål Norge Stig Johansen Bodø/Glimt
Japan Daigo Kobayashi Stabæk
Senegal Malick Mane Sandefjord
Brasil José Mota Molde
Norge Trond Olsen Rosenborg
7 mål Island Birkir Bjarnason Viking
Costa Rica Christian Bolaños Start
Costa Rica Celso Borges Fredrikstad
Norge Geir Ludvig Fevang Start
Norge Magne Hoseth Molde
Norge Morten Moldskred Tromsø
6 mål Norge Mohammed Abdellaoue Vålerenga
Elfenbenskysten Davy Claude Angan Lyn
Nigeria Bentley Odd Grenland
Sverige Fredrik Berglund Stabæk
Nigeria Edwin Eziyodawe Lillestrøm
Norge Petter Vaagan Moen Brann
Norge Bjørn Helge Riise Lillestrøm
Norge Tor Hogne Aarøy Aalesund
5 mål Sverige Mattias Andersson Strømsgodset/Fredrikstad
Norge Jo Inge Berget Lyn
Brasil Éverton Fredrikstad
Norge Morten Fevang Odd Grenland
Norge Mohammed Keita Strømsgodset
Norge Frode Kippe Lillestrøm
Norge Fredrik Nordkvelle Strømsgodset
Slovakia Marek Sapara Rosenborg
Norge Øyvind Storflor Strømsgodset
Norge Alexander Tettey Rosenborg
Serbia Bojan Zajic Vålerenga
4 mål Island Ólafur Örn Bjarnason Brann
Norge Rune Ertsås Molde
Sverige Pontus Farnerud Stabæk
Norge Kristoffer Hæstad Vålerenga
Norge Tommy Knarvik Tromsø
Sverige Mikael Lustig Rosenborg
Brasil Thiago Martins Bodø/Glimt
Norge Alexander Mathisen Aalesund
Norge André Muri Vålerenga
Danmark David Nielsen Brann
Norge Vidar Nisja Viking
Jamaica Khari Stephenson Aalesund
Norge Lars Iver Strand Tromsø
Senegal Makhtar Thiouné Molde
3 mål Norge Amin Askar Fredrikstad
Norge Espen Børufsen Start
Norge Vadim Demidov Rosenborg
Norge Mikkel Diskerud Stabæk
Tsjekkia Martin Fillo Viking
Norge Vegard Forren Molde
USA Clarence Goodson Start
Norge Fredrik Gulsvik Odd Grenland
Norge Jon Inge Høiland Stabæk
Nigeria Nosa Igiebor Lillestrøm
Nigeria Nosa Igiebor Lillestrøm
Island Garðar Jóhannsson Fredrikstad
Norge Ola Kamara Strømsgodset
Norge Azar Karadaş Brann
Finland Peter Kopteff Aalesund
Nigeria Paul Obiefule Lyn
Island Pálmi Rafn Pálmason Stabæk
Argentina Lucas Pratto Lyn
Bosnia-Hercegovina Admir Raščić Sandefjord
Norge Tore Reginiussen Tromsø
Norge Per Verner Vågan Rønning Bodø/Glimt
Norge Ørjan Røyrane Sandefjord
Bosnia-Hercegovina Fenan Salčinović Sandefjord
Jamaica Luton Shelton Vålerenga
Brasil Diego Silva Aalesund
Norge Amund Skiri Aalesund
Norge Håkon Skogseid Viking
Norge Jan Gunnar Solli Brann
Norge Ragnvald Soma Viking
Danmark Jacob Sørensen Odd Grenland
Norge Fredrik Winsnes Strømsgodset
2 mål Norge Mustafa Abdellaoue Vålerenga
Sverige Johan Andersson Stabæk
Sverige Johan Arneng Aalesund
Jamaica Rodolph Austin Brann
Norge Eirik Bakke Brann
Costa Rica Pablo Herrera Aalesund
Island Ármann Smári Björnsson Brann
Norge Bård Borgersen Start
Norge Fredrik Dahm Lyn
Norge André Danielsen Viking
Norge Mohammed Fellah Vålerenga
Norge Ardian Gashi Fredrikstad
Norge Mounir Hamoud Bodø/Glimt
Norge Marius Johnsen Lillestrøm
Danmark Christian Keller Stabæk
Norge Anders Konradsen Bodø/Glimt
Finland Miika Koppinen Tromsø
Estland Joel Lindpere Tromsø
Norge Trond Fredrik Ludvigsen Bodø/Glimt
Norge Birger Madsen Sandefjord/Vålerenga
Sverige Mattias Moström Molde
Senegal Mame Niang Viking
Canada Olivier Occean Lillestrøm
Norge Jonathan Parr Aalesund
Norge Steinar Pedersen Lillestrøm
Estland Raio Piiroja Fredrikstad
Norge Hans Erik Ramberg Fredrikstad
Norge Glenn Roberts Aalesund
Norge Thomas Rønning Bodø/Glimt
Island Kristjan Örn Sigurdsson Brann
Norge Aksel Berget Skjølsvik Molde
Norge Christian Steen Molde
Norge Børre Steenslid Viking
Norge Håvard Storbæk Odd Grenland
Norge Jarl André Storbæk Vålerenga
Island Birkir Már Sævarsson Brann
Norge Espen Søgård Lillestrøm
Australia Kasey Wehrman Fredrikstad/Lyn
1 mål Norge Glenn Andersen Strømsgodset
Norge Martin Andresen Vålerenga
Togo Komlan Amewou Strømsgodset
Sverige Abgar Barsom Fredrikstad
Estland Alo Bärengrub Bodø/Glimt
Norge Morten Berre Vålerenga
Norge Trond Erik Bertelsen Viking
Norge Johan Lædre Bjørdal Bodø/Glimt
Norge Gøran van den Burgt Lyn
Norge Torgeir Børven Odd Grenland
Norge Fredrik Carlsen Aalesund
Norge Pål André Czwartek Fredrikstad
Norge Kenneth Dokken Odd Grenland
Island Gylfi Einarsson Brann
Island Kjartan Finnbogason Sandefjord
Norge Didrik Fløtre Aalesund
USA Hunter Freeman Start
Norge Steffen Hagen Odd Grenland
Danmark Rune Hansen Sandefjord
Norge Vegar Eggen Hedenstad Stabæk
Norge Espen Hoff Stabæk
Norge Daniel Fredheim Holm Vålerenga
Norge Kim Holmen Lyn
Norge Samuel Isaksen Sandefjord
Gambia Tijan Jaiteh Brann
Danmark Martin Jensen Sandefjord
Norge Remi Johansen Tromsø
Norge Aram Khalili Start
Norge Erling Knudtzon Lyn
Norge Raymond Kvisvik Fredrikstad
Norge Raymond Kvisvik Fredrikstad
Norge Eirik André Lamøy Sandefjord
Norge Kevin Larsen Tromsø
Norge Dawda Leigh Vålerenga
Norge Magnus Lekven Odd Grenland
Brasil Marciano Sandefjord
Norge Vidar Martinsen Fredrikstad
Brasil Adriano Munoz Tromsø
Norge Magnus Myklebust Lillestrøm
Norge Steffen Nystrøm Strømsgodset
Norge Espen Nystuen Sandefjord
Brasil Wallace Fernando Pereira Fredrikstad
Norge Anders Rambekk Odd Grenland
Sverige Joel Riddez Strømsgodset
Norge Knut Olav Rindarøy Molde
Norge Thomas Rogne Stabæk
Sierra Leone Alfred Sankoh Strømsgodset
Norge Freddy dos Santos Vålerenga
Bosnia-Hercegovina Samir Šarić Sandefjord
Norge Agim Shabani Fredrikstad
Island Björn Bergmann Sigurðarson Lillestrøm
Norge Harmeet Singh Vålerenga
Norge Per Ciljan Skjelbred Rosenborg
Gambia Ebrima Sohna Sandefjord
Norge Tomasz Sokołowski Viking
Norge Daniel Stensland Bodø/Glimt
Norge Roar Strand Rosenborg
Norge Jan-Derek Sørensen Bodø/Glimt
Sverige Andreas Tegström Fredrikstad
Elfenbenskysten Abdou Razack Traoré Rosenborg
Norge Alex Valencia Odd Grenland/Fredrikstad
Norge Rolf Daniel Vikstøl Start
Danmark Daniel Wass Fredrikstad
Elfenbenskysten Didier Konan Ya Rosenborg
Norge Alexander Ødegaard Viking
Norge Torstein Andersen Aase Stabæk
Norge Alexander Aas Strømsgodset

Selvmål[rediger | rediger kilde]

 

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «altomfotball.no: Eliteserien, 2009 - Statistikk». TV 2. Besøkt 2. desember 2018.