Tooms

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tooms
SerieThe X-Files
Sesong1
Episode21
ForfatterGlen Morgan
James Wong
RegissørDavid Nutter
Prod.kode1x20
Sendt22. april 1994
← ForrigeNeste →
Darkness FallsBorn Again

Tooms er den 21. episoden i den første sesongen av science fiction-serien The X-Files. Den ble vist for første gang 22. april 1994 på Fox i USA.

Handling[rediger | rediger kilde]

Episoden begynner med at Eugene Tooms blir løslatt, under protester fra Mulder, fra mentalsykehuset han ble sperret inn i episoden Squeeze. Under avhøret av doktorene som vitner om at han er frisk nok til å løslates, er Scully i møte hos assistant director Skinner, som forteller henne at FBI ikke er glade for de uortodokse etterforskningsmetodene Mulder og Scully bruker. Cigarette Smoking Man er også tilstede under møtet.

Mulder er overbevist om at Tooms vil drepe igjen og forfølger ham mens Scully besøker etterforskeren som etterforsket Tooms' mord i 1930- og 1960-årene. Han forteller at de ikke fant liket til et av ofrene fra 1930-årene, men han tror det er gjemt i fundamentet til en fabrikk. De drar dit og finner liket. Tooms har i mellomtiden forfulgt doktoren som behandler ham og bryter seg inn i hjemmet hans. Mulder ringer på og mens doktoren slipper ham inn, rømmer Tooms. Om natten overvåker Mulder og Scully Tooms' hus og Mulder drar hjem for å sove. Tooms gjemmer seg i bilen hans og bryter seg inn i leiligheta hans. Der skader han seg selv og sparker seg selv med Mulders sko før han går ut igjen. På et sykehus forteller han at Mulder banket ham opp og Mulder blir arrestert. Mulder og Scully blir avhørt av Skinner og Scully lyver og sier at Mulder var sammen med henne da Tooms ble banket opp.

Scully finner bitemerker på liket hun fant og det passer til Tooms. De drar til huset han bor i og der finner de doktoren hans død. De drar til der han før bodde hvor det nå er bygget et kjøpesenter. Mulder finner Tooms nye rede i et rom under en rulletrapp og Tooms prøver å drepe ham. Mulder kommer seg ut og starter rulletrappa som dreper Tooms.

Kontinuitet[rediger | rediger kilde]

Denne episoden introduserer Walter Skinner. Han tar over som sjef for Mulder og Scully for resten av serien. Dette er også den første episoden hvor Cigarette Smoking Man snakker.

Gjesteskuespillere[rediger | rediger kilde]