Tone Groven Holmboe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Tone Groven Holmboe (født 9. januar 1930 i Oslo) er en norsk komponist og lærer.

Holmboe har skrevet klaverstykker, kammermusikk og korsanger. Hun har også laget sanger og viser med tekster av nordiske diktere som Wergeland, Bjørnson, Jørgen Moe, Zacharias Topelius, H. C. Andersen og Ingeborg Refling Hagen. Hennes musikk er representert på LP-en «Det går så god en vei», der Birgitte Grimstad og Erik Bye synger sanger med tekst av Arne Paasche Aasen. Holmbo har også bidratt med komposisjoner på CD-en «Tonebilder» fra 2000 og i filmen Elling, laget på grunnlag av Ingvar Ambjørnsens diktning.

Tone Groven Holmboe er utdannet lærer, og har arbeidet i barneskolen i mange år. Hun har laget sanger av flere av Wergelands barnedikt, og alle tekstene i Elsa Beskows «Blomsterfesten» har hun gitt musikalsk drakt. Flere lærere har grepet dette stoffet og med hell framført «Blomsterfesten» med sine elever.

Tone Groven Holmboe er medlem av NOPA. Hun er datter av komponisten Eivind Groven, og er gift med førsteamanuensis emeritus i historie Adler Holmboe. Sammen har de tre barn, Ragnhild Groven, Kristin Groven Holmboe og Thorolf A. Holmboe, som alle arbeider med musikk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]