Hopp til innhold

Tomorrow, When the War Began (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tomorrow, When the War Began
Generell informasjon
GenreThriller, actionfilm,[1] dramafilm, romanfilmatisering
Utgivelsesår2010
NasjonalitetAustralia, USA
Lengde100 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiStuart Beattie[1][2][3][4][5] Rediger dette på Wikidata
ManusStuart Beattie,[2] John Marsden Rediger dette på Wikidata
Basert på
I morgen, da krigen kom (John Marsden) Rediger dette på Wikidata
MusikkJohnny Klimek, Reinhold Heil Rediger dette på Wikidata
KlippMarcus D'Arcy Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeCaitlin Stasey,[2] Rachel Hurd-Wood,[2] Lincoln Lewis,[2] Deniz Akdeniz,[6] Phoebe Tonkin,[2] Ashleigh Cummings,[2] Colin Friels,[2] Olivia Pigeot, Don Halbert, Masa Yamaguchi, Andrew Ryan, Andy Minh Trieu Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Farve/s.hvFarger
Distributør(er)Paramount Pictures
Netflix
Premiere(r)2010
UtmerkelserAACTA Award for Best Sound (2010) (vinner: Andrew Plain, David Lee, Gethin Creagh)
AACTA Award for Best Adapted Screenplay (2010) (vinner: Stuart Beattie)
AACTA Award for Best Adapted Screenplay (2010) (vinner: Stuart Beattie)[7]
AACTA Award for Best Sound (2010)[7]
Eksterne lenker

Tomorrow, When the War Began er en australsk actionfilm fra 2010 regissert av Stuart Beattie. Filmen er basert på en roman med samme navn (den første i en serie på syv bøker) skrevet av John Marsden. Filmen følger en gruppe australske tenåringer som fører en geriljakrig i sin fiktive hjemby Wirrawee mot en invaderende fremmed makt. Den ble utgitt i Australia og New Zealand 2. september 2010.

High school-student Ellie (Caitlin Stasey) drar på campingtur med Corrie (Rachel Hurd-Wood), Corries kjæreste Kevin, Ellies nabo Homer, samt Lee, Robyn og Fi. De kjører med Land Rover ett stykke innover fjellet, før de går til et avsidesliggende område for å slå opp telt. Sent på kvelden ser Ellie flere militære fly over himmelen. Når de kommer tilbake til byen, finner de sine hjem forlatt, uten elektrisitet, internett eller telefon.

De ser at de eneste lysene i byen kommer fra sykehuset og en idrettsarena. De oppdager at alle innbyggerne i byen blir holdt fanget på stadionet av ukjente militære soldater. Ellie ser en mann bli henrettet med et skudd mot hodet, og hun blir oppdaget av soldatene. Ungdommene flykter, men blir forfulgt av flere soldater. De setter fyr på en drivstofftank, og de fiendtlige soldatene omkommer i den påfølgende eksplosjonen.

De kommer seg tilbake til Corries hus. De ser et australsk jagerfly bli skutt ned av fiendtlige fly. Ungdommene planlegger å reise tilbake til det avsidesligende området hvor de var på camping tidligere, idet et fiendtlig helikopter nærmer seg huset. Homer skyter mot helikopteret, og de kommer seg bare så vidt unna med livet i behold når et jagerfly ødelegger hele bygningen. Lee blir skadet, og får behandling av den lokale tannlegen dr. Clements som informerer dem om at de invaderende styrkene får utstyr og forsyninger fra skip som ligger fortøyd i en havn, Cobbler Bay.

De kommer i en kort trefning med flere fiendtlige soldater, før de reiser tilbake til fjellene i den tro at fienden ikke vil finne dem i dette bortgjemte området. De hører en radio-sending, og det kommer frem at Australia er invadert av militære styrker fra Asia for å få tak i enorme naturressurser som finnes i Australia. Gruppen sniker seg tilbake til Wirrawee, og de vil ødelegge en bro i nærheten av Cobbler Bay som brukes av fienden.

Ellie og Fi stjeler en tankbil full av drivstoff. De parkerer i nærheten av broen, og venter på at de andre skal nå sine posisjoner. Men etter å ha blitt oppdaget av soldatene, må de fremskynde planen. Ellie klarer å parkere tankbilen under broen, og de sprenger hele broen. Corrie blir skutt, men de klarer å komme seg unna. Kevin tar med seg den alvorlig skadde Corrie til sykehus, selv om dette innebærer at han risikerer å bli tatt til fange av fiendtlige soldater.

Rolleliste

[rediger | rediger kilde]

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]