Tommy Morrison

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tommy Morrison
Tommy Morrison at Chiller Theatre, 2011.jpg
Født2. januar 1969
Gravette
Død1. september 2013 (44 år)
Omaha
Beskjeftigelse Bokser, skuespiller
Nasjonalitet USA
Utmerkelser WBO World Heavyweight Champion (19931993)

Tommy Morrison (født 2. januar 1969, død 1. september 2013) var en amerikansk tungvektsbokser og skuespiller. I 1993 ble han verdensmester i det minst anerkjente bokseforbundet WBO. Han er grannevø av skuespilleren John Wayne. Han hadde rollen som Tommy Gunn i spillefilmen Rocky V.

Etter en fantastisk amatørkarrière med 49 av 50 seire, deltok han i kvalifisering for olympiaden i 1988. Her tapte han imidlertid en splittet avgjørelse på poeng mot Ray Mercer.

Morrison ble profesjonell i 1988 og var det store hvite tungvektshåpet. Hans venstre hook var kjent som en av de mest brutale i tungvektsdivisjonen.

Morrison var ubeseiret da han møtte Ray Mercer for WBO tittelen i 1991. Etter å ha dominert kampen ble han brutale slått knockout i 5. runde og gikk på sitt første forsmedelige nederlag. I 1993 fikk han imidlertid sjansen igjen, og bokset mot George Foreman for den ledige WBO tittelen. Morrison bokset smart over 12 runder og ble verdensmester på poeng. Etter seieren var en storkamp mot Lennox Lewis nært forestående, men ett overraskende tap mot ukjente Michael Bentt slukket alle lys for Morrison. I 1995 ble det likevel kamp mot Lewis, men dette var ingen tittelkamp da Lewis ble slått knockout året før og mistet tittelen sin. Morrison bar preg av å være over toppen, og ble gradvis plukket i fra hverandre før dommeren stoppet kampen i 6. runde. Året etter fikk imidlertid Morrison hilse på en annen stor bokser. Han møtte Razor Ruddock i ett siste forsøk på å redde karrieren. Razor Ruddock slo Morrison i gulvet i 1. runde og dominerte. I 6. runde traff imidlertid Morrison med en venstre ut av intet og sendte Ruddock i canavasen. Ruddock hadde tydelig sjøbein og kampen ble stoppet. Morrison hadde tatt ett stort steg i riktig retning.

Samme år testet han positivt på HIV. Bokseselisensen ble inndratt og karrieren syntes over. Testen vakte stor oppsikt, men Morrison nektet likevel for at han kunne være smittet av det dødelige viruset. Han har over mange år avlagt nye tester og alle har vært negative, men boksekommisjonen har likevel nektet ham ny lisens. Noen få kamper har det likevel blitt i utlandet, men bare sporadisk og mot middelmådige motstandere.

1. september i 2013 døde Morrison på et sykehus i Omaha Nebraska. Dødsårsaken er enda ikke offentliggjort. Han ble 44 år.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]