Mr. Lordi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Tomi Putaansuu)
Jump to navigation Jump to search
Mr. Lordi
Mr lordi hrh.jpg
Andreas Lundstedt, Claudia D'Addio, Tinka Milinović av six4one og Mr. Lordi på Eurovision Velkommen Fest in Athens, Greece (2006)
Født15. februar 1974 (44 år)
Beskjeftigelse Sanger, lyriker, låtskriver
Nasjonalitet Finland


Tomi Putaansuu (født 15. februar 1974 i Rovaniemi, Finland) eller Mr. Lordi som han også kaller seg er vokalist i det finske heavy metallbandet Lordi. Han er vokalist, låtskriver og kostymedesigner for bandet. Mens han studerte filmproduksjon i Torino, laget de deres første musikkvideo for sangen: Hard Rock Hallelujah. De vant Eurovision Song Contest 2006 med samme sang.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tomi Putaansuu ble født og oppvokst i Rovaniemi. I ganske ung alder ble han interessert i spesialeffekter og monster. I barndommen var har stor fan av The Muppets Show og ET. Da han ble åtte år fikk han vite om heavy metall av vennen Risto Niemi. Noen av favoritt bandene til Tomi var Kiss, Alice Cooper og Twisted Sister. Han laget mange fantasiband med venner. Der kom de fram til albumlogo på alle bandene. Tomi var ikke så god på skolen (utenom musikk og tegning) startet han med å lage skrekkfilmer. Som regissør og effektdesigner ble han kjen med Pete Riski (som ble produsenten på musikkvideoen), Petri Kangas og Kimmo Valtanen.

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)