Hopp til innhold

Tomb Raider III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tomb Raider III
UtviklerCore Design
UtgiverEidos Interactive
Enix
Suntendy Interactive Multimedia
DistributørSteam
Humble Store[1]
PlayStation Store
ForfatterVicky Arnold
KomponistNathan McCree
PlattformMicrosoft Windows[2]
PlayStation[2]
Mac OS
Klassisk MacOS
Utgivelse21. november 1998
SjangerAction-eventyrspill
ModusEnspiller[3]
AldersgrensePEGI 12
Nettstedwww.core-design.com/tr3_info.html
Del av serien Tomb Raider
Tomb Raider: The Last Revelation

Tomb Raider III er et videospill, som er en del av Tomb Raider-serien, og er etterfølgeren til Tomb Raider II. Det ble utviklet av Core Design, og publisert i 1998 av Eidos Interactive.[4]

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren får kontroller over hovedpersonen, Lara Croft, som skal reise over hele India, Stillehavet, London, Nevada og Antarktis. Når spilleren har gjennomført den første plasseringen i India, kan de andre tre - i Stillehavet, London og Nevada - spilles i hvilken som helst rekkefølge før den endelige plasseringen (i Antarktis) avslutter hele spillet. For å beseire fiender, kan spilleren benytte en rekke våpen, inkludert pistol eller hagle, maskinpistol, granatkaster, rakettkaster, eller en harpun for bruk under vann. Pistolene har uendelig ammunisjon og er spillerens standard-våpen. På et tidspunkt i spillet kommer Lara til å bli fratatt alle våpen, noe som gjør spilleren forsvarsløs og blir tvunget til å holde seg skjult, før hun gjenoppretter pistolene på et senere tidspunkt.

Karakteren har en viss mengde helse som avtar hvis hun faller fra stor høyde, eller når hun blir angrepet av fiender. Hvis Laras helse blir fullstendig utarmet, må spilleren begynne spillet på nytt fra ett tidligere lagringspunkt. Å lagre spillerens fremgang på PlayStation-versjonen av spillet krever et minnekort, og bruker en Save Crystal fra Laras lager. En betydelig andel av spillet foregår under vann. Noen av disse stedene er fulle av piranhaer som kan drepe Lara på få sekunder. Vannet i Antarktis er også så kaldt at Lara bare kan svømme der i noen få sekunder. Spilleren kan også vasse gjennom kvikksand, hvor Lara risikerer å drukne. Noen nivåer krever at spilleren bruker kjøretøy, for eksempel kajakk eller en firehjuling eller båt. Ammunisjon, andre gjenstander, eller muligheter for å gjenopprette helse ligger spredt ut over nivåene for å hjelpe spilleren. Spillet har også et opplæringsnivå hvor spilleren kan øve.

Arkeolog og eventyrer Lara Croft søker etter en gjenstand kjent som Infada-steinen i ruinene av et gammelt indisk hindu-tempel som en gang var bebodd av Infada-stammen. Lara blir kontaktet av en forsker Dr. Willard, som forklarer at polynesere kom over et meteoritt-krater i Antarktis for tusenvis av år siden, og fant ut at dette hadde utrolig kraft. Ved hjelp av stein fra meteoritten skapte de fire krystall-lignende gjenstander, hvorav den ene var Infada Stone.

1800-tallet kom en gruppe sjømenn som reiste med Charles Darwin til Antarktis, og gjen-oppdaget gjenstandene. De fire gjenstandene ble deretter distribuert over hele verden. Dr. Willard har kunnet spore gjenstandene ved å bruke dagboken til en av sjømennene. Lara går med på å hjelpe ham med å finne igjen de tre andre gjenstandene. Etter å ha samlet alle fire gjenstandene, reiser Lara videre til Antarktis. Men hun oppdager at Dr. Willard allerede har brukt kunnskapen fra meteoritten til å utføre forskjellige eksperimenter på hans egne ansatte, og gjort dem til forferdelige mutasjoner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Redump.org[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Steam-ID 225320, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  4. ^ «Tomb Raider III: Adventures of Lara Croft (PlayStation)». IGN. Besøkt 12. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]