Hopp til innhold

Tokyo Disney Resort

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Tokyo Disneyland»)
Tokyo Disney Resort
Logo
Ligger vedTokyobukta
Grunnlagt1983
Kart
Tokyo Disney Resort
35°37′47″N 139°52′58″Ø

Tokyo Disney Resort er et temaparkkompleks i Japan, rett øst for Tokyo. Tokyo Disney Resort eies av The Oriental Land Company, under en lisensavtale med Walt Disney Company. Dette er foreløpig den eneste av Disney-parkene rundt om i verden som Disney-selskapet ikke eier selv.

Tokyo Disney Resort består av to parker, Tokyo Disneyland og Tokyo DisneySea. Parkene ligger ved siden av hverandre, og har forbindelse via monorail.

Tokyo Disneyland

[rediger | rediger kilde]

Tokyo Disneyland åpnet 15. april 1983, som den første Disney-parken utenfor USA. I 2009 hadde Tokyo Disneyland ca. 13,65 millioner gjester, noe som gjør den til verdens tredje mest besøkte fornøyelsespark. Den ble bare slått av sine søsterparker Disneyland i California og Magic Kingdom i Disneyworld i Florida.

Tokyo DisneySea

[rediger | rediger kilde]

Tokyo DisneySea åpnet 4. september 2001, og hadde ca. 12 millioner gjester i 2009. Dette gjør den til verdens femte mest besøkte fornøyelsespark. Det kostet 4 milliarder amerikanske dollar å bygge Tokyo DisneySea, noe som gjør den til den fornøyelsesparken i verden som kostet mest å bygge. Den er også den fornøyelsesparken i verden som raskest nådde målet om 10 millioner gjester, noe den klarte 307 dager etter åpningsdatoen.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]