Todd McFarlane

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Todd McFarlane
Todd McFarlane by Gage Skidmore.jpg
Født16. mars 1961 (58 år)
Calgary
Utdannet ved Eastern Washington University
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Tegneserieskaper, tegneserieskaper, manusforfatter, filmskuespiller, forretningsdrivende, billedhugger
Nasjonalitet Canada, USA
Utmerkelse Inkpot Award

Todd McFarlane (født 16. mars 1961 i Calgary) er en canadisk tegneserieskaper og forretningsmann mest kjent for sitt arbeid med tegneseriene Spawn og Spider-Man.

Han begynte å jobbe profesjonelt som serietegner i 1984 da han tegnet en historie for Steve Engleharts Coyote. Siden begynte han å tegne for DC Comics der han tegnet bl. a Infinity Inc, Batman og Invasion. I 1987 tok McFarlane over som tegner av The Incredible Hulk (med Al Milgrom og Peter David) for Marvel Comics, og i 1988 begynte han som tegner av The Amazing Spider-Man (med David Michelinie). MacFarlane opplevde en enorm popularitet mens han tegnet Spider-man, og i 1990 startet han en ny Spider-man-serie der han hadde ansvaret for både tegninger og manuskript selv.

I 1992 lanserte McFarlane sin nye serie Spawn, en superheltserie med okkulte undertoner. Serien ble utgitt av Image Comics et nytt forlag McFarlane selv hadde grunnlagt sammen med flere av Marvels mest populære tegnere. Den nye serien, som McFarlane både skrev og tegnet, ble en kommersiell kjempesuksess. Denne suksessen visste McFarlane å utnytte, for siden er det kommet både leketøy, tegnefilm og spillefilm med Spawn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]