Todd Hamilton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Todd Hamilton
FødtWilliam Todd Hamilton
18. okt. 1965Rediger på Wikidata (58 år)
Galesburg (Illinois)
BeskjeftigelseGolfspiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Oklahoma
NasjonalitetUSA
SportGolf
Klubb(er)Oklahoma Sooners men's golf

William Todd Hamilton (født 18. oktober 1965) er en amerikansk profesjonell golfspiller.

Hamilton ble født i den lille byen Galesburg i Illinois og vokste opp i Biggsville i Henderson County, rett øst for Mississippi, der han gikk på skole samtidig som han lærte seg å spille golf på en 9-hullsbane. Han studerte senere ved University of Oklahoma og fortsatte å spille golf der.

Han ble profesjonell i 1987, men klarte ikke å bli medlem på den amerikanska PGA-touren. I stedet konkurrerte han internasjonalt i flere år, hovedsakelig i Japan. Etter åtte forsøk, da han var 38 år, kom han tilbake til kvalifiseringsskolen i 2003 der han for første gang lyktes å få sitt tourkort for medlemskap på PGA-touren.

Hamilton vant den 133. utgaven av major-turneringen The Open ChampionshipRoyal Troon Golf Club i 2004. Han vant over Ernie Els etter playoff over fire hull. Etter seieren sa han «Jeg forsøkte å se meg omkring og ta inn alle inntrykk. Jeg har vunnet turneringer rundt om i verden tidligere, men ingen som ligner denne. Så å bli vinner i The Open Championship er veldig spesielt».

Hamilton tok sin neste PGA-seier 14. mars 2004 i Honda Classic på Mirasol Country Club i Palm Beach Gardens i Florida. Han gjorde da birdie på de to siste hullene og vant med ett slag over Davis Love III.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Seire på PGA-touren[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata