Todd Hamilton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Todd Hamilton
Todd Hamilton.jpg
Født18. oktober 1965 (52 år)
Galesburg
Beskjeftigelse Golfspiller
NasjonalitetUSA
Sportgolf

Todd Hamilton (født 18. oktober 1965) er en amerikansk profesjonell golfspiller.

Hamilton ble født i den lille byen Galesburg i Illinois og vokste opp i Biggsville i Henderson County, rett øst for Mississippi, der han gikk på skole samtidig som han lærte seg å spille golf på en 9-hullsbane. Han studerte senere ved University of Oklahoma og fortsatte å spille golf der.

Han ble profesjonell i 1987, men klarte ikke å bli medlem på den amerikanska PGA-touren. I stedet konkurrerte han internasjonalt i flere år, hovedsakelig i Japan. Etter åtte forsøk, da han var 38 år, kom han tilbake til kvalifiseringsskolen i 2003 der han for første gang lyktes å få sitt tourkort for medlemskap på PGA-touren.

Hamilton vant den 133. utgaven av major-turneringen The Open ChampionshipRoyal Troon Golf Club i 2004. Han vant over Ernie Els etter playoff over fire hull. Etter seieren sa han «Jeg forsøkte å se meg omkring og ta inn alle inntrykk. Jeg har vunnet turneringer rundt om i verden tidligere, men ingen som ligner denne. Så å bli vinner i The Open Championship er veldig spesielt».

Hamilton tok sin neste PGA-seier 14. mars 2004 i Honda Classic på Mirasol Country Club i Palm Beach Gardens i Florida. Han gjorde da birdie på de to siste hullene og vant med ett slag over Davis Love III.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Seire på PGA-touren[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori