TINEstafetten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Tine-stafetten»)

TINEstafetten er en årlig stafett som arrangeres i midten av mai for elever i 6.–9. klasse. TINEstafetten arrangeres av Norges Friidrettsforbund (NFIF) og TINE, der målet er å fremme fysisk aktivitet og breddeidrett blant barn og unge. Hvert år deltar over 100 000 ungdommer, fordelt på rundt 300 arrangementer, for å dele løpeglede og drive med idrett i skolen. 

TINEstafetten er for alle og hele klassen kan delta. Skolen kan melde på så mange lag man vil. Hvert lag består av 4 jenter og 4 gutter, samt to reserver. Hver deltaker løper 200 meter. Man kan også løpe melde på lag i Åpen klasse, der man kan sette sammen lag uavhengig av kjønn og klasse. I 2011 rundet stafetten 1 million løpere og i 2018 feiret TINEstafetten 25-årsjubileum.

Det var Norges Friidrettsforbund, ved Karin Eftedal som også blir kalt «TINEstafettens mor», som i 1993 henvendte seg til TINE for å få sponset en friidrettsstafett på skoler. TINE ble med på dette samarbeidet for å motivere til økt fysisk aktivitet og bevissthet rundt kosthold hos ungdom. Siden den gang har løpeglade skoleelever fra hele landet deltatt i det som har blitt verdens største stafett.[1]

Norges Friidrettsforbund er teknisk ansvarlig for gjennomføringen av samtlige arrangementer.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lysne, Arne (6. mai 2018). «(+) Karins idé viste seg å være gull verdt». Tønsbergs Blad (norsk). Besøkt 10. mai 2022. 
  2. ^ «100 000 elever skal løpe verdens største stafett». www.friidrett.no. Besøkt 10. mai 2022. «Det var Norges Friidrettsforbund som i 1993 henvendte seg til TINE for å få sponset en friidrettstafett på skoler. TINE ble med på dette samarbeidet for å motivere til økt fysisk aktivitet og bevissthet rundt kosthold hos barn og unge. Norges Friidrettsforbund er teknisk ansvarlig for gjennomføringen av samtlige arrangementer.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]