Tim Truman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Tim Truman
Født9. februar 1956 (62 år)
Gauley Bridge
Utdannet ved The Kubert School
Beskjeftigelse Manusforfatter, romanforfatter
NasjonalitetUSA

Timothy "Tim" Truman (Født 9. februar 1956 i Gauley Bridge, Vest-Virginia) er en amerikansk tegneserieskaper forfatter, kunstner og musiker.

Fra 1979 til 1981 studerte han ved Joe Kubert School of Cartoon og grafisk kunst i New Jersey. Nå jobber han som instruktør ved Pennsylvania College of Art and Design. Trumans første profesjonelle arbeid med tegneserier var science fictionserien Grimjack som ble tegnet for det uavhengige selskapet First Comics sammen med forfatteren John Ostrander. Grimjack dukket først opp i Starslayer # 10 i 1983 før den fikk sitt eget hefte fra 1984.

Truman har vært aktiv som tegneserieskaper i mer enn tretti år og har gjennom årene jobbet med en rekke serier. Han har skrevet og tegnet freemtidsserien Scout og var involvert i relanseringen av den gamle serien Airboy for Eclipse Comics. I 1989 gav han ut miniserien Hawkworld, en oppdatering av DC Comics gamle superhelt Hawkman. Han har også tegnet westernserien Jonah Hex etter manus av John R. Lansdale. Truman har også arbeidet både som tegner og forfatter for Conan.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]