Tilbedelsens hus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Tilbedelsens hus Mashriqu'l-Adhkár (arabisk: «Demringsplassen for Guds pris»).

Bahá'u'lláh etterlot en befaling om at hans tilhengere skulle bygge templer for tilbedelse i alle land. Dette bahaitempelet er en nisidet bygning med kuppel øverst. Det skal ha ni sider, dører, springvann, stier, porter, søyler og hager. Det skal være en hall med gallerier og kupler og skal være praktfullt i arkitektur og utførelse.

Til Mashriqu'l-Adhkár hører andre bygninger, like viktige som selve tempelet. Dette er skoler for foreldreløse barn, hospital og apotek for fattige, hjem for arbeidsudyktige, universitet for høyere vitenskapelig utdannelse og hjem for reisende. I framtiden kommer det til å bygges tilbedelsens hus i hver by og det kommer til å holdes gudstjenester hver morgen.

Det finnes ingen prekestol eller noe orgel i tempelet, og sang og messe ledsages ikke av instrumentalmusikk. Tilbedelsens er åpne for alle mennesker.

I dag (2004) finnes tilbedelsens hus i Kampala, Sydney, Chicago, Frankfurt am Main, New Delhi, Samoa og Panama. Det pågår pågår også planlegging av et tilbedelsens hus i Chile.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]