Tid og materialer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Time and Materials» (norsk: «Tid og materialer») er innen anglo-amerikansk kontraktsrett betegnelsen på en type kontrakter der et av vilkårene er at kunden blir belastet for tid og materialer som blir brukt for å oppnå gitte mål, uansett hvor mye arbeid som er nødvendig for å fullføre arbeidet. Kontrakter der dette er et av avtalevilkårene brukes vanligvis i prosjekter hvor det ikke er mulig å nøyaktig anslå størrelsen på prosjektet eller hvor det er forventet at kravene i prosjektet mest sannsynlig vil endre seg.[1]

Det primære alternativet til «Time and Materials»-kontrakter er fastpriskontrakter, der kunden forplikter seg til å betale leverandøren et engangsbeløp for oppfyllelse av kontrakten uansett hva entreprenøreren betaler sine ansatte, underleverandører og leverandører. Imidlertid er det også mange «Time and Materials»-kontrakter som har et tak for hvor meget leverandøren kan kreve at kunden skal betale for medgått «tid og materialer», men som også stipulerer at kunden skal betale mindre dersom jobben blir fullført raskere enn forventet.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Korotya, Eugeniya. «Time-and-Materials vs Fixed Price: Which to Choose for Your Project?». Besøkt 20. oktober 2018.