Thor Raymond Zetterstrøm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Thor Raymond Zetterström)
Hopp til navigering Hopp til søk
Thor Raymond Zetterstrøm
Født1. juni 1919Rediger på Wikidata
Død12. september 1982Rediger på Wikidata (63 år)
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Thor Raymond Zetterstrøm (født 1. juni 1919 i Bergen, død 12. september 1982)[1][2] var en norsk sanger fra Stavanger. Med artistnavnet Thor Raymond var han en av sin tids mestselgende[3] plateartister her i landet.

Selvlært som artist gikk han i fotolære i hjembyen Stavanger, samt spilte i band med Rasmus Dahl.[4] Litt revy i Haugesund ble det i 1947-48. Kledd ut som cowboy solgte han ti tusenvis av plater med låter som En munter cowboysang, Yippi Ai, Gamle svarten, Buldrende bøffel, Banjo Bill fra Arizona, Cowboydansen, Den ensomme cowboy, Cowboyens avskjed og Red River Valley.

Med Åse Wentzel solgte han hundretusener med landeplager som Vaya con Dios (sang), Et brev med tre kjærlige ord. I dag har jeg brent mine kjærlighetsbrev, En liten leilighet i attende etasje, I en liten kafé, Lykkelige timer, Jeg elsker din bil, Kjærlige, kjærlige tanker, Midnattsvalsen, Det skal svært lite til, Send en hilsen hjem.

Så fikk han senebetennelse og fortsatte fotovirket i Oslo før han ble småbruker på Toten. Så reiste han hjem igjen, til Jelsa, Sola og Klepp. Avslutningskonserten var et radioprogram i 1970 fra Atlantic Hall ved SAS Radisson i Stavanger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ DIS Gravminner i Norge
  2. ^ Husker du Thor Raymond? i Stavanger Aftenblad (10. september 2007)
  3. ^ Per Inge Torkelsen varsler en pop-trend i VG (12. desember 2001)
  4. ^ biografi[død lenke] fra Stavanger Aftenblad