Thomas Thanh Thai Nguyen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Thomas Thanh Thai Nguyen
Født7. apr. 1953Rediger på Wikidata (71 år)
Nha Trang
BeskjeftigelseKatolsk prest (1991–), diakon (1990–), katolsk biskop (2017–) Rediger på Wikidata
Embete
Våpenskjold
Thomas Thanh Thai Nguyens våpenskjold

Thomas Thanh Thai Nguyen eller Thomas Thái Thành Nguyễn (født 7. april 1953 i Nha Trang i Vietnam) er en vietnamesis-amerikansk katolsk prelat som er hjelpebiskop i Orange i California.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Thanh Thai Nguyen inntrådte i hjemlandet i kongregasjonen Josefinerne av den hellige Leonardo Murialdo og begynte med universitetsstudier i Đà Lạt. Etter at det kommunistiske regime i Vietnam forbød hans ordenssamfunn og stanset studiene hans, flyktet han i 1979 fra hjemlandet og ankom i USA i 1980. På Hartford State Technical College i Hartford absolverte han utdannelse til matematikk- og naturfagslærer.

I 1984 inntrådte han hos salettinerne, og fortsatte sine teologiske studier, og avla dine evige løfter den 19. september 1990.

Prest[rediger | rediger kilde]

Den 11. mai 1991 ble han presteviet.[1] Etter prestevielsen virket han i flere menigheter i delstatene Georgia og Florida. Senere trådte han ut av ordenen og ble den 29. iuni 1999 inksrdinert i bispedømmet Saint Augustine. Deretter virket han i Jacksonville fra 2014 som sogneprest av menigheten Saint Joseph.[1]

Biskop[rediger | rediger kilde]

Den 6. oktober 2017 utnevnte pave Frans ham til titulærbiskop av Acalissus og til hjelpebiskop i bispedømmet Orange in California.[1] Bispevielsen ble foretatt av biskopen av Orange in California, Kevin Vann, den 19. desember samme år. Medkonsekrerende var biskopen av Saint Augustine, Felipe de Jesús Estévez, og biskopen av Birmingham i Alabama, Robert Joseph Baker.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]