This Is Us (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
This Is Us
Generell informasjon
SjangerDramakomedie
Prod.landUSA
Sendeår2016
Sesonger6
Episoder106 (24. mai 2022)
Lengde42 minutter (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Medvirkende
9 oppføringer
Milo Ventimiglia
Mandy Moore
Sterling K. Brown
Susan Kelechi Watson
Ron Cephas Jones
Justin Hartley
Chris Sullivan
Brian Patrick Butler
Merrick McCartha
Bak kamera
Skaper(e)Dan Fogelman
MusikkGoldspot
Sending
Periode20. september 2016 
TV-kanalNBC
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

This Is Us er en amerikansk drama-tv-serie produsert av Dan Fogelman. Serien hadde premiere 20. september 2016 på NBC.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien følger livene til de tre søsknene Kevin, Kate og Randall, og deres foreldre Jack og Rebecca Pearson. Historien utspiller seg hovedsakelig i nåtiden, men bruker ofte tilbakeblikk og flashforwards for å vise andre betydningsfulle øyeblikk i familiens historier. Kevin og Kate er de to gjenlevende medlemmene av trillinger, født seks uker for tidlig på Jacks 36-årsdag i 1980. Men trilling-broren deres Kyle var dødfødt. I troen på at de var ment å ha tre barn, bestemmer Jack og Rebecca seg for å adoptere Randall, en afroamerikansk gutt, som ble født tidligere samme dag og brakt til det samme sykehuset etter at hans biologiske far William Hill forlot ham ved en brannstasjon. Jack dør når barna hans er 17 år gamle, på grunn av et hjerteinfarkt etter en brann. Rebecca gifter seg senere med Jacks beste venn Miguel.

Randall studerer finans, og gifter seg med klassevenninnen Beth på college. De oppdrar to døtre (Tess og Annie) og adopterer deres tredje datter Deja. Kevin blir en suksessfull skuespiller. De fleste episodene har en historie som foregår i nåtiden (mellom 2016 og 2022) samt en historie som finner sted på et bestemt tidspunkt i fortiden. Tilbakeblikkene fokuserer ofte på Jack og Rebecca rundt 1980, både før og etter barnas fødsel - eller på hele familien når de tre barna i familien var barn eller tenåringer. Disse scenene finner vanligvis sted i Pittsburgh, hvor de tre barna og deres foreldre ble født og vokste opp. Som voksen bor Kate i Los Angeles. Randall og hans familie befinner seg i New Jersey, før de flytter til Philadelphia. Kevin flytter fra Los Angeles til New York City, og han deretter tilbake igjen, i løpet av TV-serien.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Milo Ventimiglia som Jack Pearson: Rebeccas første ektemann. Den biologiske faren til Kate og Kevin. Adoptiv-faren til Randall.
  • Mandy Moore som Rebecca Pearson: Jack, og senere Miguels, kone. Den biologiske moren til Kate og Kevin. Adoptiv-moren til Randall.
  • Sterling K. Brown som Randall Pearson: Adoptiv-sønnen til Jack og Rebecca. Adoptiv-broren til Kate og Kevin.
  • Chrissy Metz som Kate Pearson: Jack og Rebeccas biologiske datter.
  • Justin Hartley som Kevin Pearson: Jack og Rebeccas biologiske sønn. Tvilling-broren til Kate
  • Susan Kelechi Watson som Beth Pearson: Randalls kone, og moren til Deja, Tess og Annie.
  • Jon Huertas som Miguel Rivas: Jacks besste venn, og Rebeccas andre kone

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]