The animators survival kit

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The animators survival kit er en animasjonslærebok skrevet av animasjonslegenden Richard Williams. Boken ble opprinnelig skrevet i 1957, men ble utsolgt så den ble skrevet på nytt i 2001. Boken tar for seg animasjonsteknikker og dyre og menneskeanatomi i animasjon. I boke lærer man om håndtegnet\tradisjonell animasjon, CGI-animasjon, flash-animasjon og delvis stop motion-animasjon. Richard Williams sier at dette er en utvidet versjon av How to make animated cartoons og at han måtte jobbe hardt med den gyldne alder i animasjons mestere for å kunne oppnå det han ville med animasjon. Han trykt alt arbeidet ned i 382 sider. Han har skrevet boken med støtte fra sin kone Imogen Sutton.

The animators survival kit (animated)/The animators survival kit[rediger | rediger kilde]

The animators survival kit (animated) er en kolleksjon med 16 DVD-er. Filmene er en kombinasjon av Richard Williams Animation masterclass i Blue sky studios og hans animerte versjoner av det som står i boken hans. Filmene er redigert på Aardman animation. I Animation masterclassBlue sky studios formidler Williams gamle animasjonsteknikker for de som utøver CGI.

The animators survival kit (animated) app[rediger | rediger kilde]

The animators survival kit animated er en app basert på boken "The animators survival kit". I appen kan du se på animerte eksempler(samt lære om dem) samtidig som du kan se på eksemplene bilde for bilde og studere hvordan de fungerer. Richard Williams har også inkludert filmen Circus Drawings og filmen silent film, som er en film til stumfilmfestivalen.