The Zodiac (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Zodiac
Generell informasjon
SjangerKrim - Thriller
Utgivelsesår2005
Prod.landAmerikansk
Lengde92 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAlexander Bulkley
ProdusentAlexander Bulkley
ManusforfatterAlexander Bulkley og Ken Bulkley
Annen informasjon
Budsjett1 000 000 $ (estimert)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Zodiac er en amerikansk kriminal-thriller fra 2005 regissert av Alexander Bulkley. Filmen tar utgangspunkt i Zodiac-morderens forbrytelser sent på 1960-tallet og i starten på 1970-tallet i California. De ledende rollene spilles av Justin Chambers, Robin Tunney og Rory Culkin.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

To tenåringer blir skutt og drept i California den 20. desember 1968, og området lever i frykt for en ukjent seriemorder. Politi-etterforsker Matt Parish blir tildelt denne saken. Med få ledetråder blir saken stående uløst. Seks måneder senere, den 4. juli, slår Zodiac til igjen. Denne gangen skyter han ned et par ved en forlatt parkeringsplass. Bare en time etter denne skytingen mottar et politi-kammer en anonym samtale som tilstår drapene som nettopp har funnet sted. Noen få dager senere mottar flere aviser i California brev skrevet i kode, som truer med at 12 personer til kommer til å dø med mindre de tre avisene går med på å publisere det kodede brevet de nettopp har mottatt på førstesidene deres.

Morderen påstår at dersom noen klarer å tyde alle beskjedene hans, vil hans sanne identitet bli avslørt. Det blir en besettelse for Matt Parish å løse saken. Han tilbringer all sin tid med de kodede arkene, skisser av drapsmannen og forskjellige rapporter. Når Matt Parish mottar flere anonyme samtaler og krypterte brev, tror han at han endelig ha funnet en mistenkt. Han velger å gå imot ordre fra hans sjef, Frank Perkins, i sin jakt etter seriemorderen. Men når han stormer inn i den mistenktes hus, viser det seg snart at beskyldningene hans ikke stemmer fordi denne mannen han anklager ikke har noe som helst å gjøre med drapene. Politiet hører senere om flere drap, men etterforskningen kommer ikke i nærheten av å bli løst.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]