The Witcher (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Witcher
UtviklerCD Projekt RED
UtgiverAtari, Inc.
DistributørJacek Brzeziński
ProdusentMaciej Miąsik
DesignerMichał Madej
ProgrammererMaciej Siniło
Forfatter
KunstnerAdam Badowski
KomponistAdam Skorupa
Basert påThe Witcher
Siste versjon1.5
PlattformMicrosoft Windows
macOS[1]
Utgivelse26. oktober 2007
SjangerAction-rollespill
ModusEnspiller[2]
AldersgrensePEGI 18
Nettstedwww.thewitcher.com/en/witcher1
Del av serien The Witcher
Cosplay-deltager kledd ut som Gerald of Rivia fra The Witcher.

The Witcher er et videospill fra 2007 utviklet av polske CD Projekt RED, basert på Andrzej Sapkowskis romanserie med samme navn.[3] Spillet tar utgangspunkt i en middelaldersk fantasiverden, der hovedpersonen Geralt of Rivia er en av få omreisende monsterjegere med overnaturlige evner, kalt Witchers. Spillet har fått to oppfølgere, The Witcher 2: Assassins of Kings i 2011 og The Witcher 3: Wild Hunt i 2015.

Gerald of Rivia har to sverd, ett av stål til å kjempe mot mennesker og dyr, og ett av sølv for å bekjempe monstre. Spilleren må angripe på rett tidspunkt for å utløse kombinasjoner som gjør enda mer skade på fiendene. Alkymi er også en viktig del av spillet, og Gerald kan lage blandinger som gir gunstige, eller uheldige virkninger, og som kan drikkes, smøres på våpen eller kastes som granater.

Konsekvensene av valg spilleren gjør kommer ofte til syne senere i spillet, noe som gjør at spilleren må ta konsekvensen av dårlige valg og ikke bare kan laste inn på nytt.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Spillet fikk gode omtaler da det kom, og fikk 81 av 100 hos Metacritic. [4] Spillet ble nominert til årets rollespill i 2007 av The Academy of Interactive Arts and Sciences, en pris som gikk til Mass Effect.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]