The Walking Dead

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Walking Dead
Skaper(e)Robert Kirkman
Utgiver(e)Delcourt, Image Comics
Skrevet avRobert Kirkman
Illustratør(er)Charlie Adlard, Tony Moore
Først utgitt2003
Nettstedwww.walkingdead.com

The Walking Dead er en amerikansk tegneserie som ble skrevet av Robert Kirkman. Tegneserien gikk fra oktober 2003 til juli 2019. De seks første bladene ble tegnet av Tony Moore, mens Charlie Adlard har tegnet etter det. Serien kom ut hver måned og ble gitt ut av Image Comics.

TV-serien The Walking Dead bygger på tegneserien. Den første episoden ble vist 31. oktober 2010 på kanalen AMC.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Rick Grimes, en sheriff fra Kentucky, blir alvorlig såret i tjenesten og havner på sykehus. Når han kommer ut av koma oppdager han at resten av verden har blitt fullstendig overkjørt av zombier. Han blir deretter tatt med til en liten leir bestående av andre overlevende mennesker; blant dem er Ricks kone Lori, hans sønn Carl og en av hans kollegaer fra politiet: Shane. Etter et fatalt zombie-angrep forsøker Shane å myrde Rick, etter å ha hatt et one-night stand og blitt besatt av Ricks kone Lori. Carl skyter deretter Shane for å beskytte faren sin. Rick blir gruppens leder. De overlevende forlater Atlanta, og reiser over fiendtlig territorium på jakt etter et tryggere tilfluktssted. Det blir snart avslørt at Lori er gravid.

Etter noen mislykkede forsøk finner gruppen nye venner, og til slutt et forlatt fengsel. Inne i fengselet møter de overlevende noen få innsatte fremdeles i live. To av dem begår selvmord, og en av de innsatte blir henrettet etter å ha drept flere andre. Gruppen klarer å slå ned de innsattes forsøk på opprør. En ny kvinne ved navn Michonne ankommer fengselet og søker tilflukt, men forårsaker spenning blant de andre overlevende. Det blir satt spørsmål ved Ricks ledelse, og de overlevende danner et råd med fire med-ledere. Rick, Michonne og Glenn oppdager en liten by som heter Woodbury, hvor en godt bevæpnet og organisert gruppe overlevende har søkt tilflukt. Woodburys leder, guvernøren, tar Ricks gruppe til fange, for deretter å forhøre og torturere dem. Rick og gruppen hans klarer å rømme fra Woodbury ved hjelp av andre innbyggere fra Woodbury. Guvernøren blir hardt lemlestet av Michonne. Rick informerer resten av gruppen sin om hva som fant sted i Woodbury, og ber dem forberede seg på kamp.

Gruppen fortsetter livene sine, og Loris baby blir født, helt til guvernøren ankommer fengselet - klar for kamp. Guvernøren og hans hær angriper fengselet, men de trekker seg snart tilbake igjen. Noen få av de overlevende bestemmer seg for å flykte fra fengselet. Guvernøren angriper deretter igjen, og dreper nesten alle der. En av dem tar livet av Lori og hennes nyfødte datter på guvernørens ordre. Men han får deretter kraftig skyldfølelse, og tar livet av guvernøren også. Rick og Carl kommer seg unna. De gjenforenes etter hvert med flere andre overlevende. Tre fremmede, Abraham, Rosita og Eugene, ankommer og informerer gruppen om at de er på oppdrag til Washington D.C. i håp om å kurere pesten som har ført til at mennesker forvandler seg til zombier.

Rick og hans gjeng bestemmer seg for å bli med på reisen deres mot hovedstaden. Rick, Abraham og Carl reiser også innom Ricks hjemby for å lete etter våpen. De oppdager Morgan, som Rick møtte rett etter at han våknet fra koma i begynnelsen av serien, og han blir med Rick og de andre overlevende. Gjengen fortsetter reisen mot Washington D.C. og begynner å mistenke at de blir forfulgt av noen andre i skogen. De møter en pastor, Gabriel, og blir med ham til kirken hans. Men Dale blir kidnappet fra kirken i løpet av natten, av en gruppe kannibaler. Dale blir gjenforent med vennene sine rett før han dør. Ricks gruppe, rasende, jakter på kannibalene og torturerer dem til døde. Gruppen fortsetter deretter videre mot Washington D.C. hvor de oppdager at Eugene løy om å ha en mulig vaksine for å stoppe zombie-utbruddet.

De støter på en vennlig mann ved navn Aaron, som påstår at han er pålitelig og kan eskortere dem til et stort, inngjerdet samfunn med andre overlevende kalt Alexandria Safe-Zone. Dette skal være et inngjerdet samfunn, ledet av en mann ved navn Douglas Monroe. Rick og hans slitne overlevende synes Alexandria fremstår som et stabilt alternativ og en velkommen forandring, selv om de fremdeles er mistenksomme. De slår seg ned i Alexandria Safe-Zone, og tar jobber i samfunnet. Rick, som konstabel, forsøker å øke sikkerheten og stabiliteten når han stopper en farlig mann i det nye samfunnet. Plyndrere dukker opp og truer samfunnet. Alexandria vinner konflikten, men hundrevis av zombier oppdager hvor Rick og de andre menneskene holder til. Rick tar kommandoen over resten av samfunnet, til tross for innvendinger fra andre innbyggere.

Alexandrias innbyggere oppdager at de har større problemer, når de oppdager en horde av zombier som bryter gjennom Alexandrias murer og overkjører samfunnet deres. Under slaget blir Douglas drept, etter å ha skutt Carl i øyet ved et uhell. Alexandrias innbyggere slår ned zombiene, og redder området deres. Alexandria Safe-Zone kommer seg etter zombie-angrepet. Carl blir liggende i koma etter en skade. Noen innbyggere stiller spørsmål ved de valgene Rick tar på vegne av samfunnet, og forsøker å ta kontroll over Alexandria. Rick avbryter dette opprøret, og Carl våkner med hukommelsestap. Folk fra Alexandria møter en mann ved navn Paul Monroe, samtidig som de leter etter nye forsyninger. Monroe påstår at han vet om et annet område med minst 200 eller flere overlevende kalt Hilltop Colony. Rick og flere andre reiser til Hilltop Colony. De mener at denne kolonien kan være tryggere enn Alexandria, selv om disse overlevende har en farlig fiende - kalt The Saviours. Deres motstandere krever halvparten av koloniens mat og andre forsyninger, i bytte mot å beskytte dem fra andre plyndrere i nærheten.

Rick, sammen med flere andre overlevende, konfronterer Hilltop Colonys fiende, The Saviors, en brutal gjeng ledet av en mann ved navn Negan. Rick undervurderer denne gjengen. Men flere andre, inkludert Ricks venner Glenn og Abraham, blir brutalt myrdet. Alexandria blir tvunget til å begynne å betale halvparten av forsyningene deres til The Saviours. Rick blir rasende, og lover å drepe Negan. Rick, og de andre overlevende, oppdager snart hva det egentlig innebærer å leve under Negans regler. Paul tar med Rick for å be om hjelp fra en eksotisk mann ved navn Ezekiel, leder av et annet fellesskap kalt Kingdom som er basert i Washington, D.C. Et medlem av The Saviours påstår at han hjelpe til med å bekjempe Negan. Men Negan trekker seg tilbake, og erklærer krig. Rick slår seg sammen med Hilltop og The Kingdom, i et angrep mot basen til The Saviours. Negan starter deretter et motangrep på Alexandria, og situasjonen går raskt fra vondt til verre.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Serien blir utgitt i pocket-format, med 6 blader i hver pocket. Det blir også gitt ut bøker med 2 pocketer i hver bok (12 blader). Samlebøker blir også gitt ut med 4 bøker i hver samlebok (48 blader).

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]