The Sisters Brothers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Sisters Brothers
Generell informasjon
GenreWesternfilm, svart komedie, romanfilmatisering
Utgivelsesår2018
NasjonalitetFrankrike
Lengde121 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJacques Audiard Rediger dette på Wikidata
ManusJacques Audiard Rediger dette på Wikidata
Basert på
Brødrene Sisters Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Megan Ellison
MusikkAlexandre Desplat Rediger dette på Wikidata
FotoBenoît Debie Rediger dette på Wikidata
KlippJuliette Welfling Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJohn C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed, Rutger Hauer, Rebecca Root, Allison Tolman, Carol Kane, Ian Reddington, Richard Brake, Creed Bratton Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapWhy Not Productions Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Annapurna Pictures
UIP-Dunafilm[1]
Hulu
Premiere(r)2018
7. mars 2019 (Tyskland)
28. mars 2019 (Ungarn)[1]
Eksterne lenker

The Sisters Brothers er en western-film fra 2018 regissert av Jacques Audiard, etter et manus han skrev sammen med Thomas Bidegain. Hovedrollene spilles av John C. Reilly og Joaquin Phoenix, i rollen som to brødre som begge er leiesoldater. Filmen hadde verdenspremiere under Filmfestivalen i Venezia den 2. september 2018, og ble sluppet i USA den 21. september 2018.

Handling[rediger | rediger kilde]

I det ville vesten i 1851 blir brødrene Eli og Charlie Sisters ansatt av den velstående «Commodore» for å drepe en mann ved navn Hermann Warm. John Morris, en privatdetektiv, har blitt ansatt av «Commodore» for å spore opp Warm og overlevere ham til Sisters-brødrene. Morris finner Warm reise med vogntog til California, og blir venn med ham. De reiser til Jacksonville, hvor Morris har arrangert et møte med Sisters-brødrene. Warm legger merke til Morris sine håndjern, innser hans virkelige intensjoner og truer ham med våpen - men Morris overmanner ham. Warm avslører at han planlegger å finne gull, ved å bruke en kjemisk formel som han har oppfunnet selv.

Sisters-brødrene har blitt sendt for å skaffe denne kjemiske formelen, mest sannsynlig ved å torturere Warm før de skal drepe ham. Morris nekter å tillate drap på en uskyldig mann. Han frigjør derfor Warm, og de to forlater Jacksonville. På vei mot San Francisco avslører Warm at planen hans er å skape et utopisk samfunn i Dallas, Texas. Brødrenes jakt blir plaget av ulykke. En grizzlybjørn angriper leiren deres, og dreper Elis hest. Eli dør nesten av et bitt fra en giftig edderkopp, og Charlie er gjentatte ganger alt for alkohol-påvirket til å ri på hest.

I San Francisco krangler Charlie og Eli om de burde fortsette jakten. Eli ønsker å trekke seg tilbake, og heller åpne en butikk - men en sint Charlie avviser denne ideen. Senere blir det oppdaget at når Warms kjemiske formel blir tilsatt vann, får den gull-malm til å gløde - men stoffet blir også ekstremt etsende. Mennene heller formelen i elven og begynner å samle gullet de finner. Når gløden begynner å falme, får Charlie panikk og forsøker å legge til mer formel. Men han søler stoffet på hånden sin, og ut i elven. Når Morris forsøker å hjelpe ham, snubler han og havner i det forurensede vannet. Warm ignorerer Elis advarsler, og hopper i elven for å redde ham. Dagen etter dør Warm, blind og hardt forbrent, av skadene sine. Men Morris skyter seg selv, for å få slutt på alle lidelsene sine.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • John C. Reilly som Eli Sisters
  • Aldo Maland som en ung Eli Sisters
  • Joaquin Phoenix som Charlie Sisters
  • Theo Exarchopoulos som en ung Charlie Sisters
  • Jake Gyllenhaal som John Morris
  • Riz Ahmed som Hermann Kermit Warm
  • Rebecca Root som Mayfield
  • Allison Tolman som en prostituert
  • Rutger Hauer som «Commodore»
  • Carol Kane som Mrs. Sisters, moren til brødrene
  • Ian Reddington som Mr. Sisters, faren til brødrene
  • Richard Brake som Rex

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b nmhh.hu[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]