The Shocking Miss Pilgrim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Shocking Miss Pilgrim
Generell informasjon
SjangerRomantisk musikalkomedie
Utgivelsesår
  • 4. januar 1947 (1947-01-04) (USA)
Prod.landUSA
Lengde85 min[1]
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørGeorge Seaton
ProdusentWilliam Perlberg
ManusforfatterGeorge Seaton
Basert på«Miss Pilgrim's Progress» 
av Ernest Maas
Frederica Sagor
MusikkAlfred Newman
SjeffotografLeon Shamroy
KlippRobert L. Simpson
Foran kamera
Medvirkende
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker

The Shocking Miss Pilgrim er en amerikansk romantisk musikalkomedie fra 1947, regissert av George Seaton, som også skrev manus, og produsert av 20th Century Fox. I hovedrollene spiller Betty Grable og Dick Haymes. Filmen handler om en ung stenograf på slutten av 1800-tallet som blir involvert i kampen for kvinnelig stemmerett. Seaton baserte manus på den upubliserte historien «Miss Pilgrim's Progress», skrevet av Ernest Maas og Frederica Sagor.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Cynthia Pilgrim er den beste studenten i sin klasse ved Packard Business College i New York City, og som sådan blir hun tilbudt en stilling hos Pritchard Shipping Company i Boston. Der finner hun et kontor drevet av kontor-sjef Mr. Saxon. Når Cynthia presenterer seg for med-eier John Pritchard, forteller han at han trodde alle de beste skriverne var menn, og hans policy er å ansette bare menn. Cynthia ber om en mulighet til å bevise at hun kan være like effektiv som hennes mannlige kolleger, men John nekter og tilbyr å betale for hennes tog-bilett tilbake til New York.

Men Johns tante Alice, en suffragist, har også interesse i bedriften hans og insisterer på at Cynthia burde få en mulighet. Cynthia finner losji ved Catherine Dennisons pensjonat, hvor hun møter en rekke andre leietakere, inkludert en dikter Leander Woolsey, kunstneren Michael Michael og musiker Herbert Jothan. John begynner å date Cynthia, og til slutt blir de forlovet. Han forsøker å overtale henne til å gi opp sitt engasjement i stemmerett-bevegelsen, men hun insisterer på at hun ikke kan forlate en så verdig sak. De avbryter forlovelsen, og hun blir sparket fra jobben sin. Men ingen av menneskene som blir ansett for å erstatte henne, behager Mr. Pritchard.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Musikk[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «THE SHOCKING MISS PILGRIM (U)» (engelsk). British Board of Film Classification. 17. januar 1947. Arkivert fra originalen 8. januar 2017. 
  2. ^ «Notes for The Shocking Miss Pilgrim (1947)» (engelsk). Turner Classic Movies. Arkivert fra originalen 26. juli 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]