The Ritz Hotel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Ritz Hotel
The Ritz (6902790412).jpg
Piccadilly (2233874143).jpg
Land StorbritanniaRediger på Wikidata
Historiske fakta
EierDavid and Frederick Barclay
Arkitekt Charles Mewès, Arthur Joseph DavisRediger på Wikidata
StilretningKlassisistisk arkitektur
Kart

The Ritz Hotel
51°30′26″N 0°08′30″V
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted

The Ritz Hotel er et femstjerners hotell i Piccadilly i London, i en vernet bygning. Hotellet er et symbol på overklasse og luksus, og det er et av de mest prestisjefulle og berømte hoteller i verden.[trenger referanse] Det er medlem av det internasjonale konsortiet The Leading Hotels of the World.

Hotellet ble åpnet av den sveitsiske hotelleieren César Ritz i mai 1906, åtte år etter han hadde etablert Hôtel Ritz Paris. Etter en langsom start begynte hotellet å bli oppulært mot slutten av første verdenskrig, og det ble særlig ettertraktet blant tidens politikere, forfattere og skuespillere. David Lloyd George holdt en rekke hemmelige møter på Ritz i den siste halvdel av krigen, og det var på Ritz at han besluttet å gripe inn på vegne av Hellas overfor Tyrkia. Noël Coward var en kjent gjest på Ritz i 1920- og 1930-årene.

Det var eiet av Bracewell-Smith-familien en lang periode frem til 1976, da The Ellerman Group of Companies kjøpte det for 80 millioner pund fra Trafalgar House i oktober 1995. De brukte åtte år og 40 millioner pund på å restaurere det til dets tidligere storhet. I 2002 ble hotellet det første til å bli utnevnt til hoffleverandør for prinsen av Wales for bankett- og cateringvirksomhet.

Eksteriøret er både strukturelt og visuelt i fransk-amerikansk stil, med små spor av engelsk arkitektur, og det under sterk innflytelse av arkitektoniske tradisjoner fra Paris. Fasaden mot Piccadilly er omkring 70 m lang, herav omkring 30 m på Arlington Street og 27 m på Green Park-siden. På hjørnene av paviljongtakene har Ritz store grønne løver i kobber. Hotellet har 111 værelser og 23 suiter.

The Ritz Club, som har vært eiet av Ritz Hotels eiere siden 1998, er et casino i hotellet kjeller, som er innrettet i det tidligere Ritz Bar and Grill. Her finnes rulett, blackjack, baccarat og poker, samt spillemaskiner.

Interiøret, som hovedsakelig er tegnet av folk fra London og Paris, er i Ludvig XVI-stil. Forfatteren Marcus Binney beskriver den store suiten i stueplan som «en av de største mesterverker innenfor hotellarkitektur», og sammenligner det med kongelige slott med dets «store utsikter, høye proporsjoner og glimtende lysekroner».

The Ritz' mest kjente etablissement er Palm Court, hvor det avholdes det berømte «Tea at the Ritz». Den er overdådig dekorert i Ludvig XVI-stil med store forgylte speil og flødefarvede paneler. Hotellet har seks private spisestuer, Marie Antoinette Suite, med utskårne loftspaneler, og værelser i William Kent House. The Rivoli Bar, som er oppført i art deco-stil, ble designet i 2001 av Tessa Kennedy for å ligne baren på Orientekspressen.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]