The Ref

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Ref
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 9. mars 1994
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde97 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiTed Demme
ProdusentDon Simpson
Jerry Bruckheimer
ManusforfatterRichard LaGravenese
MusikkDavid A. Stewart
Foran kamera
MedvirkendeDenis Leary
Judy Davis
Kevin Spacey
Annen informasjon
Budsjett$11 million
Prod.selskapTouchstone Pictures
Buena Vista Pictures
Eksterne lenker

The Ref er en amerikansk komediefilm fra 1994, regissert av Ted Demme. Hovedrollene spilles av Denis Leary, Judy Davis og Kevin Spacey.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I en liten by i Connecticut går Lloyd og Caroline Chasseur til ekteskapsrådgivning på julaften. Det går ikke så bra, og deres problemer kommer frem: Caroline har hatt en affære, og Lloyd klander problemene til sønnen deres, Jesse, på sin kone. Ekteskapsrådgiver Dr. Wong prøver å få dem til å åpne seg opp, men ekteparet bare krangler seg imellom.

Samtidig er en forbryter - Gus (Denis Leary) – opptatt med å stjele verdisaker fra en bolig han har brutt seg inn i. Ved et uhell aktiverer han alarmen. En felle åpner seg, og han havner i kjelleren. Han blir angrepet av vakthunder, men han kommer seg ut. Bare for å oppdage at fluktbilen - kjørt av den klønete og alkoholiserte Murray – er vekk. Han støter på Lloyd og Caroline, og truer dem med pistol. Han beordrer de å kjøre hjem til dem. Underveis begynner ekteparet å krangle igjen, og Gus ber dem flere ganger om å holde kjeft.

Politiet setter opp veisperringer, og en dusør blir utlovd hvis noen har tips om Gus. Inne i huset fortsetter Lloyd og Caroline å krangle. En nabo kledd ut som julenissen dukker opp for å gi dem en fruktkake, og to udugelig politibetjenter går fra dør til dør for å finne Gus. Gus ringer til en pub hvor han vet at Murray ofte sitter. Han ber Murray stjele en båt, og plukke ham opp. Jesse kommer hjem, og oppdager at foreldrene hans er bundet fast. Jesse på sin side liker ikke den militære skolen som foreldrene har sendt ham til, og han presser en kommanderende offiser der med fotografier av en utenomekteskapelig affære.

Lloyds familie kommer for å feire jul hos dem. Gus later som han er ekteskapsrådgiveren Dr. Wong, siden han ikke kan holde alle som gisler. Men Jesse blir bundet fast og låst inn i ett skap. Caroline og Lloyd fortsetter å krangle, og Caroline krever skilsmisse. Jesse sin kommandant fra militærskolen dukker opp for å fortelle at han blir presset. Jesse klarer å komme seg løs, bare for å bli oppdaget med pengene som han fikk av den pressede kommandanten.

Da kommer naboen utkledd som julenissen tilbake igjen. Denne gangen er han veldig full, og han lurer på hvorfor han aldri har fått noen julegave fram dem. Han får øye på pistolen til Gus, som slår ham ned. Politiet dukker opp og Gus tar julenisse-drakten og kommer seg til en båt. Han stikker av sammen med Murray. Samtidig har Lloyd og Caroline sin krangling, fått selv politiet til å gå lei av dem. Etter å ha snakket om sine forskjeller gjennom hele kvelden - med sin væpnede raners assistanse – bestemmer de seg for å fortsette ekteskapet og slutte med kranglingen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]