The Promise Keepers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Promise Keepers er en internasjonal konservativ kristen organisasjon for menn som er basert i Denver, Colorado, USA. Gruppen er selverklært som en Kristus-sentrert organisasjon som er dedikert til å introdusere mennesker til Jesus Kristus som sin frelser og herre, og hjelpe dem til å vokse som kristne.

The Promise Keepers er en non-profit organisasjon i USA. Gruppen er ikke tilknyttet noen kristen kirke eller trossamfunn. Gruppen ble grunnlagt i 1990.

Et medlem av Promise Keeper er forpliktet til ære Jesus Kristus gjennom lovsang, bønn og lydighet mot Guds ord i kraft av Den hellige ånd. De er forplikter til å praktisere åndelige, moralske, etiske og seksuell renhet, og til å bygge sterke ekteskap og familier gjennom kjærlighet, beskyttelse og bibelske verdier.

The National Organization for Women, en amerikansk feministisk organisasjon, har uttrykt det synet at The Promise Keepers er en trussel mot kvinners rettigheter. De hevder at gruppen oppfordrer til ulikhet innenfor ekteskap og lærer sine medlemmer en doktrine av mannlig overlegenhet.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ "Viewpoint:Promise Keepers Pose A Real Threat" Arkivert 20. november 2006 hos Wayback Machine.. National Organization for Women. Hentet 29. februar 2012.