The Other Canon Foundation

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Other Canon Foundation er et økonomisk senter og nettverk for heterodoks økonomisk forskning grunnlagt av Erik S. Reinert. Navnet henspiller til at det finnes en alternativ kanon til den rådende nyklassiske økonomien.

Veldig forenklet kan man si at nyklassikerne fokuserer på perfekt konkurranse og et marked i likevekt, mens The Other Canon handler mye om fordelen av konkurransefortrinn i et historisk perspektiv. En annen vesensforskjell er at det nyklassiske tenkesettet hovedsakelig er mekanistisk; The Other Canon har entreprenørskap og uforutsigbare menneskelige aktører i førersetet. Utgangspunktet for den vitenskapelige tilnærmingen til økonomifaget er gjennom mennesket produsenten i stedet for mennesket konsumenten i tillegg til at empiri og økonomisk historie tillegges stor vekt i teorier om utviklingsøkonomi i motsetning til nyklasissistene. For The Other Canon Foundation er The Other Canon navnet på «den andre linjen» som utfordrer hovedstrømmene i dagens økonomiske tenkning.

The Other Canon har utviklet seg med grunnlag i tenkere som Schumpeter, Keynes, Marx, tidlig Alfred Marshall, Adam Smith (særlig tankene i Theory of Moral Sentiments), Shackle og mange flere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Hjemmeside for The Other Canon

Hjemmeside for arbeider av The Other Canon Foundation i samarbeid med Universitetet i Tallinn