The Odd Life of Timothy Green

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Odd Life of Timothy Green
Generell informasjon
SjangerDrama
Komedie
Fantasy
Utgivelsesår2012
Prod.landUSA
Lengde105 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPeter Hedges
ProdusentScott Sanders
James Whitaker
Ahmet Zappa
ManusforfatterPeter Hedges
MusikkGeoff Zanelli
SjeffotografJohn Toll
KlippAndrew Mondshein
Foran kamera
MedvirkendeJennifer Garner
Joel Edgerton
CJ Adams
Dianne Wiest
Rosemarie DeWitt
Ron Livingston
David Morse
Common
Odeya Rush
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapWalt Disney Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Odd Life of Timothy Green er en amerikansk fantasy-/dramafilm fra 2012, produsert av Walt Disney Pictures. Filmen er skrevet og regissert av Peter Hedges, og har Jennifer Garner, Joel Edgerton og CJ Adams i hovedrollene

Filmen hadde norsk premiere 5. oktober 2013.

Handling[rediger | rediger kilde]

Det barnløse ekteparet Cindy (Jennifer Garner) og Jim Green (Joel Edgerton) har i lengre tid prøvd å få barn. Men når de får vite at de ikke kan produsere barn i det hele tatt blir de naturligvis sønderknuste. Den samme kvelden lager de for å trøste seg selv en ønskeliste over hvilke kvaliteter de vil at et eventuelt barn skulle hatt. Disse ønskene putter de i en boks som de graver i hagen. Neste morgen våkner Cindy og Jim til at et barn er i huset deres, en ti år gammel gutt ved navn Timothy (CJ Adams), som kaller dem for «mamma» og «pappa». Ikke nok med det - det vokser grønne blader ut av føttene hans, og de oppdager at han rett og slett ble født ut fra ønskene de laget og reiste seg fra underjorden.

Timothy finner seg til rette i familien, og møter i tillegg Joni (Odeya Rush), en jente han blir svært gode venner med, som også er annerledes og som han bygger en egen verden med. Men det viser seg at hver gang han oppfyller ett av Cindy og Jims ønsker, mister han ett blad. Så mens handlingen går, forteller ekteparet hele den fantastiske og utrolige historien om Timothy Green til et adopsjonsbyrå.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]