The Micropops

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Micropops er et bergensbasert band. Bandet består av Håkon Njøten og Sofie Storaas på vokal, Alf Holme på Gitar og Bjarte Baade Sandal på trommer.

The Micropops slo gjennom som "Ukens urørt" med singelen "Moonlight"i uke 21, 2008. Siden har de gitt ut albumet "Nintendo or devotion" og singelene "Telephonebaby!" og "So surreal".

The Micropops ble etablert i 2007 som et lite urbant pop-prosjekt i regi av Håkon Njøten. Låtene tok den gang utgangspunkt i demoer fra Håkons ”kjøkkenstudio” og skapte raskt interesse i undergrunnen ved å fremstå som meget melodiøst samtidig som den utstrålte noe mer ubegripelig og mystisk. Siden den gang har The Micropops skaffet seg en fyldig historie gjennom P3-hiten “Moonlight”, respektfulle giger, nytt særegent materiale og samarbeid med de fremste i Norsk musikkbransje.

I dag er The Micropops mer bevisst og målrettet enn noen gang. De er i gang med innspilling av album nr 2 som kan ventes første halvår 2011. Nytt materiale blir skrevet av Sofie og Håkon, og er inspirert av et bredt spekter pop som omfavner kommersiell pop så vel som den mer uoppdagede urbane pop-verden. The Micropops utfører nyskapende og kall det gjerne trendy pop, som fremføres gjennom et vått, synthbasert og sårt lydbilde som kan relateres mot en krysning av svenske JJ, Lady Gaga og The XX. Et slikt lydbilde samt et ytterst sårt samspill mellom den nye Norske pop-duoen resulterer i et norsk unikt band.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • 2008: Singel "Moonlight"
  • 2008: Album "Nintendo or devotion".
  • 2009: Singel "Telephonebaby!"
  • 2010: Singel "So sureral"

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]