The Medallion

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Medallion.
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 22. august 2003
Prod.landUSA USA
Lengde88 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørGordon Chan
ProdusentAlfred Cheung
ManusforfatterBey Logan
MusikkSteve Porcaro
Foran kamera
MedvirkendeJackie Chan
Lee Evans
Claire Forlani
Julian Sands
Annen informasjon
Budsjett$41 million
Prod.selskapTriStar Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Medallion er en amerikansk actionfilm fra 2003 med Jackie Chan, Lee Evans, Claire Forlani og Julian Sands i noen av hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Eddie (Jackie Chan) er en politimann fra Hongkong som skal samarbeide med Interpol for å spore opp og arrestere den kriminelle Snakehead (Julian Sands) som kidnapper en ung gutt med spesielle evner og en medaljong som kan gi overmenneskelig kraft og udødelighet. Snakehead finner en eldgammel bok i en kinesisk bokhandel, som forteller historien om en gutt som blir valgt hvert tusen år å forene de to halvdelene av en legendarisk medaljong. I Hong Kong leder Eddie og Interpol-agent Arthur Watson (Lee Evans) et raid for å arrestere Snakehead og hans menn, som har kidnappet gutten Jai (Alex Bao). Politiet overmanner mennene til Snakehead, og de kommer seg inn i bygningen hvor Jai befinner seg. De redder gutten, men Snakehead kommer seg unna. To uker senere holder Snakehead Jai fanget i en lastebåt i Hong Kong. Eddie og politiet rykker inn og slåss mot Snakehead`s menn, men Snakehead stikker av sammen med Jai til Dublin, Irland.

I Irland får Eddie i oppgave å hjelpe Interpol med etterforskningen, til Watson`s store ergrelse. Eddie blir også gjenforent med sin tidligere kjæreste, en britisk agent som heter Nicole (Claire Forlani). Ved en tilfeldighet ser Eddie en av mennene til Snakehead som tilstår at Jai blir holdt fanget i en havn. Eddie, Watson og Nicole prøver å redde Jai, og de tar ut flere av Snakehead`s menn i prosessen. Eddie og Jai blir fanget i en container som havner i vannet. Jai overlever, men Eddie drukner. Etter å ha blitt reddet opp av vannet, bruker Jai en medaljong på Eddie`s livløse kropp. I likhuset sørger Watson over Eddie`s kropp, når Eddie plutselig dukker opp i lived ved siden av ham. Eddie innser at Jai brukte medaljongen å gjenopplive ham, og hans tidligere kropp forsvinner plutselig sporløst. Jai deler medaljongen i to halvdeler, og han gir den ene halvdelen til Eddie. Snakehead`s menn dukker opp på sykehuset for å kidnappe Jai, og en slåsskamp bryter ut. Eddie oppdager at medaljongen har gitt ham overmenneskelig styrke og udødelighet.

Jai blir igjen tatt til fange av Snakehead. I gjemmestedet sitt tvinger Snakehead Jai til å aktivere medaljongen slik at han kan bli udødelig og få større makt. Men Jai har ikke hele medaljongen, så Snakehead får overmenneskelig styrke menn han forblir dødelig. Snakehead og hans menn angriper Watson`s hjem for å få tak i den andre halvdelen av medaljongen. Eddie, Watson og familien hans slår tilbake angrepet, og de oppdager hvor Snakehead holder til. Snakehead dreper Nicole, og han får tak i hele medaljongen slik at han blir udødelig. Snakehead og Eddie havner i slåsskamp, og Eddie bruker medaljongen for å ta bort livet den ga, noe som fører til de to dragene som er avbildet på medaljongen tar Snakehead, og fanger ham inni medaljongen. Jai lar Eddie bruke medaljongen for å gjenopplive Nicole, som også får store krefter og blir udødelig. Eddie og Nicole løper sin vei i umenneskelig fart, og Jai forsvinner inn en annen dimensjon gjennom en portal, noe som skremmer Watson.

Rollelisten[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]