Hopp til innhold

The Long Dark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Long Dark
UtviklerHinterland Studio
UtgiverHinterland Studio
Distributør
KomponistCris Velasco
SpillmotorUnity
PlattformLinux, Microsoft Windows, macOS, Xbox One og Playstation 4
Utgivelse1. aug. 2017
SjangerAction-eventyrspill, strategispill, overlevelsesspill, post-apokalyptisk videospill
ModusEnspiller[3]
Aldersgrense12
Nettstedwww.thelongdark.com

The Long Dark er et videospill utgitt i 2017. Spillet, med aldersgrense 12 år, er en overlevelsessimulering i førstepersonsperspektiv som utspiller seg i etterdønningene av en geomagnetisk katastrofe. Man spiller som bush-piloten Will Mackenzie, og handlingen er lagt til den iskalde villmarken i det nordlige Canada. De forskjellige regionene i spillet blir kalt Mystery Lake, Coastal Highway, Pleasant Valley, Forlorn Muskeg, Desolation Point, Timberwolf Mountain, Mountain Town, Broken Railroad, Hushed River Valley, Bleak Inlet, Ash Canyon og Blackrock Mountain. En ny DLC, Tales from the Far Territory.

Spillet har flere regioner i en åpen verden som man utforsker for å finne nødvendige ting for å overleve, som for eksempel mat, verktøy, medisiner, våpen som økser, kniver og så videre. Spillet har også en «Story mode» som ble gitt ut 1. august 2017.[4] Dyreliv er også til stede, som hjort som kan jaktes på for å skaffe mat, og ulver og bjørner som er en konstant trussel for spilleren når man skal våge seg rundt i spillet.

Ild er en primær komponent, og er nødvendig for både varme og matlaging. Spilleren er derfor nødt til å lete etter ved og drivstoff med jevne mellomrom for å holde seg i live. Men spilleren kan også bli syk av matforgiftning, eller andre sykdommer. The Long Dark simulerer en hel dag/natt-syklus, som er en grunnleggende del av spillet. Spillet simulerer også forskjellig temperatur, og spilleren kan dø av eksponering for kulde over tid.

Spillet er produsert av Hinterland Games for Windows og Mac OS X. Det ble finansiert via Kickstarter i 2013.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «All PS Now games A-Z», undertittel Browse the full list of games available to play with your PS Now membership, arkiv-URL web.archive.org, verkets språk engelsk, arkiveringsdato 3. juli 2021, besøkt 5. juli 2021[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Steam-ID 305620, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  4. ^ https://www.youtube.com/watch?v=syoDWIt9yZY&feature=youtu.be

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata