The London Dungeon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The London Dungeon er en turistattraksjon i Tooley Street, London, nær London Bridge stasjon. Det er en utstilling med ulike grufulle hendelser gjennom historien presentert på en morsom og spennende måte som gjør den mer interessant for den yngre generasjon. Noen av de mer enn 40 historiske hendelsene som er dekket, inkluderer Den store brannen i London , Jack the Ripper, Judgement Day, Torturkammeret, Henry VIII, Tower of London og den franske revolusjon. I 2003 åpnet det en spesiell utstilling om pesten i London 1665.

I 2004 åpnet London Dungeon sin nyeste attraksjon: Båtturen til helvete og Speillabyrinten, som er den største labyrint laget av speil i verden. Den siste attraksjonen er Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street.

Interaktivt teater[rediger | rediger kilde]

"Noen frivillige?"

London Dungeons og underavdelingene utvikler seg stadig fra å være «statisk» som klassiske museumsutstillinger, til å bli mer og mer «interaktivt teater». Flere skuespillere enn før trekker de besøkende i stadig større grad inn i mørke, skumle, frydefulle og historiske «scener»: Demonstrasjon av torturinstrumenter på intetanende publikum, bli halt inn i en 1800-talls rettssal og dømt til døden, være vitne til henging eller løpe livredd gjennom Londons brennende gater mens røyk velter frem.

Dungeons i andre land[rediger | rediger kilde]

Hamburg Dungeon, The York Dungeon og The Edinburgh Dungeon er alle drevet av samme firma som London Dungeon. I 2005 åpnet The Amsterdam Dungeon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]